Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jautienos mentė žolelių ir alaus padaže
AUTORIUS:
Santa Maria
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis)
3 česnakų
1 vienetas morkų (smulkintos)
1 vienetas salierų (smulkinti)
1 vienetas svogūnų (smulkinti)
800 gramų jautienos (mentė)
250 mililitrų alaus (tamsus)
šiek tiek druskos (ir pipirai)
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai petražolių
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Mėsą supjaustykite į keturias lygias dalis ir pagardinkite druska bei pipirais. Po to apkepkite keptuvėje ir, sudėję svogūnus, morkas, salierus bei česnakus, nuolat maišydami kepkite dar 5 min. Po truputį supilkite alų, sudėkite SANTA MARIA petražoles ir vieną šaukštelį čiobrelių. Uždenkite keptuvę ir kepkite orkaitėje 3–4 val., kol mėsa suminkštės. Vėliau perdėkite ją į lėkštę ir uždenkite folija.
Visas daržoves sumalkite trintuvu, sudėkite rudąjį cukrų ir likusią čiobrelių dalį. Gerai išmaišykite ir padažą patiekite su mėsa.

Jautienos mentė žolelių ir alaus padaže

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Mėsą supjaustykite į keturias lygias dalis ir pagardinkite druska bei pipirais. Po to apkepkite keptuvėje ir, sudėję svogūnus, morkas, salierus bei česnakus, nuolat maišydami kepkite dar 5 min. Po truputį supilkite alų, sudėkite SANTA MARIA petražoles ir vieną šaukštelį čiobrelių. Uždenkite keptuvę ir kepkite orkaitėje 3–4 val., kol mėsa suminkštės. Vėliau perdėkite ją į lėkštę ir uždenkite folija.
Visas daržoves sumalkite trintuvu, sudėkite rudąjį cukrų ir likusią čiobrelių dalį. Gerai išmaišykite ir padažą patiekite su mėsa.

Receptą atsiuntė Santa Maria

Komentarai


Daugiau receptų