Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Joanos obuolių pyragas
AUTORIUS:
Joana
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono (užbarstymui)
250 gramų cukraus
100 gramų krakmolo
800 gramų obuolių (pjaustyti)
šiek tiek vanilės
5 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai kondensuoto pieno
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti šaukštu arba plakti su mikseriu.
Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, vanilinu, persijoti ir supilus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išsukti gerai, kad neliktų gumulėlių (gerai gaunasi ir greitai plakant mikseriu).
Obuoliai turi būti supjaustyti skiltelėm (alyvinių lupti nereikia).
Tešlą supilti į gilesnę skardelę (pvz. 34x25 cm.), obuolius dėti į tešlą eilutemis ir truputį įspausti, po to ant obuolių užbarstyti cinamono ir cukraus.
Dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35 - 40 min.
Jeigu norite, galima užpilti kondensuotu pienu arba su medumi sumaišytu kondensuotu pienu. Tai galima padaryti maždaug po 30 minučių kepimo truputėlį pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tuomet pakelti kepimo skardą į aukštesnę orkaitės lentynėlę, sumažinti karštį iki 160 -150 laipsnių temperatūros ir pakepti dar apie 10 - 15 min.
Galima ir nieko nepilti ant viršaus, o tik apiparstyti iškepusį ataušusi pyragą cukraus pudra.
Gaunasi labai skanus pyragas, pabandykite - nesigailėsite.
Skanaus!

Joanos obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti šaukštu arba plakti su mikseriu.
Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, vanilinu, persijoti ir supilus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išsukti gerai, kad neliktų gumulėlių (gerai gaunasi ir greitai plakant mikseriu).
Obuoliai turi būti supjaustyti skiltelėm (alyvinių lupti nereikia).
Tešlą supilti į gilesnę skardelę (pvz. 34x25 cm.), obuolius dėti į tešlą eilutemis ir truputį įspausti, po to ant obuolių užbarstyti cinamono ir cukraus.
Dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35 - 40 min.
Jeigu norite, galima užpilti kondensuotu pienu arba su medumi sumaišytu kondensuotu pienu. Tai galima padaryti maždaug po 30 minučių kepimo truputėlį pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tuomet pakelti kepimo skardą į aukštesnę orkaitės lentynėlę, sumažinti karštį iki 160 -150 laipsnių temperatūros ir pakepti dar apie 10 - 15 min.
Galima ir nieko nepilti ant viršaus, o tik apiparstyti iškepusį ataušusi pyragą cukraus pudra.
Gaunasi labai skanus pyragas, pabandykite - nesigailėsite.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Joana

Komentarai (33)


  • Daiva 2014-09-07 20:53

    idejau kepti, paragausiu pasakysiu ar skanus :)


  • Sofija 2013-11-19 20:17

    Tikrai labai labai aciu jum Juana uz toki skanaus pyrago receptuka, labai noreciau kad jus daugiau tokiu geru receptu duotumet mums :super: Lauksim ir didelis jum aciu is anksto :-) :-) :-)


  • LAPE 2012-08-13 11:51

    O kam to krakmolo? ;-)


  • Kristina 2012-08-10 18:28

    atrodo labai skaniai ,reikes issikepti :)


  • Milė 2012-02-16 17:59

    Vienintelis receptas iš interneto, pagal kurį gaminsiu daugiau nei vieną kartą :super: Iš tikro, laaabai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Tik aš dar įspaudžiau šaukštą citrinos sulčių, tai šiek tiek "harmoningesnis" skonis. Ačiū autorei, kad pasidalino receptu :)


  • Dale 2011-11-02 20:35

    tikrai skanus pyragas
    :super:


  • ugne 2011-07-17 20:14

    Man sis pyragas labai patiko, o dabar su siuo biskvitu kepu nuostabius tortus :super:


  • Lina 2011-05-08 10:11

    Nereliai skanus pasidarykit :super: :bravo: [:-)


  • Joana 2011-03-25 15:42

    Mieloji Kristina, juodieji serbentai turi specifinį kvapą, kuris ne visiems patinka, o be to ir spalva truputi murzinoka. Galima daryti su persikais, kad ir konservuotais, juos taip pat supjaustyk skyltelėm, bet kadangi jie turi per mažai rūgšties, aš į tešlą įspaudžiu citrinos sulčių, o be to nutarkuok geltonąją dalį plonai žievelės ir išmaišyk tešloje, gausis citrinų kvapo visai neblogas pyragas.
    Turiu įdomų receptą su raudonaisiais serbentais, kai turėsiu laiko įdėsiu. Tik bėda, kad neturiu nuotraukų, nes ir šitoji ne mano pyrago.
    Sekmės.


  • kristina 2011-03-25 13:27

    o jeigu vysniu neturiu gal gerai butu juodieji serbentai irgi su rugstele


Daugiau receptų