Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios)
1 vienetas citrinų (sultys)
0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė)
šiek tiek cukraus pudros
250 gramų cukraus
250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios)
šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais))
1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos)
1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
500 gramų jogurto
2 valgomieji šaukštai sirupo (aviečių)
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek aliejaus ((formai ištepti))
8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
1 valgomasis šaukštas baltojo šokolado (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Išėmę atvėsinkite.
Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
Pabarstykite tortą cukraus pudra.
Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
Skanaus.

Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Išėmę atvėsinkite.
Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
Pabarstykite tortą cukraus pudra.
Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (3)


  • daiva 2012-03-07 19:06

    sveika,jurgita kaip suprasti nusunkite zelatina ,kiek esu brinkinus zelatina, ji ten tiesiog isbrinksta vandeny, jos neimanoma nusunkti, gal ko nesupratau beskaitant? ir dar ar i jogurta imaisai zelatina ar atskirai? aciu ,man patinka tik gaivus tortai o tavo labai super turetu buti:)


  • monika 2011-06-25 18:41

    labai jau daug visko reikia bet seip tai verta pasigaminti nes LABAI skanu :super: :super:


  • (anonimas) 2011-04-12 17:04

    ;-) ;-) ;-) ;-)


Daugiau receptų