Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jogurtinis obuolių pyragas
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios kavos ar arbatos. Kas dar galėtų būti tobulesnio? (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Tešlai:
320 gramų kvietinių miltų
125 gramai jogurto (natūralus)
90 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto (minkštas)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kilogramas obuolių
50 gramų rudojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.
2.
Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.
3.
Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
4.
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
5.
Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.
6.
Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.
7.
Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.
9.
Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.

Jogurtinis obuolių pyragas

Recepto autorius: Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Tešlai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.

  2. Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.

  3. Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.

  4. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

  5. Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.

  6. Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.

  7. Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.

  8. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.

  9. Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų