Autorius apie receptą:
Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios
Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios kavos ar arbatos. Kas dar galėtų būti tobulesnio?
(...daugiau)(...mažiau)
Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek
cukraus pudros
(pabarstymui)
Tešlai:
320 gramų
kvietinių miltų
125 gramai
jogurto
(natūralus)
90 gramų
cukraus
1 vienetas
kiaušinių
50 gramų
sviesto
(minkštas)
1 arbatinis šaukštelis
vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis
kepimo miltelių
1 žiupsnelis
druskos
Įdarui:
1 kilogramas
obuolių
50 gramų
rudojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.
2.
Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.
3.
Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
4.
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
5.
Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.
6.
Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.
7.
Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.
9.
Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.
Recepto autorius:
Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios
Recepto autorius:
Obuoliai ir cinamonas - tai du neatskiriami dalykai vasaros pabaigoje. Šiltas, kvapnus ir gardus pyragas, sušildantis jau vėstančiais vasaros vakarais, prie puodelio gardžios kavos ar arbatos. Kas dar galėtų būti tobulesnio?
(
...daugiau...mažiau
)
Dorianas
Akcijos:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.
Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.
Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.
Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.
Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.
Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.
Komentarai