
6 valgomieji šaukštai | cukraus |
100 gramų | lazdyno reišutų (malti) |
2 vienetai | kiaušinių |
100 gramų | kvietinių miltų |
2 valgomieji šaukštai | vandens (šiltas) |
9 šaukšteliai želatinos
1 indelis konservuotų vyšnių
1 indelis konservuotų abrikosų
600 g natūralaus jogurto
100 g medaus
2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės
200 g riebios grietinėlės
Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi. Miltus sumaišykite su riešutais ir su baltymų putomis, sukrėskite į trynių masę. Viską išmaišykite ir sukrėskite į formą išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 15 min.
Nupilkite skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišykite su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpinkite želatiną ir sumaišykite ją su jogurtu. Suplaktą grietinėlę supilkite į jogurtą.
Abrikosų skystį sumaišykite su likusiu medumi ir pašildykite. Mišiniu sudrėkinkite torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite abrikosus bei vyšnias. Užtepkite dar kremo ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
Jogurtinis tortas

- Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
- Lazdyno riešutai, malti, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Vanduo, šiltas, 2 valgomieji šaukštai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kremui reiks:
9 šaukšteliai želatinos
1 indelis konservuotų vyšnių
1 indelis konservuotų abrikosų
600 g natūralaus jogurto
100 g medaus
2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės
200 g riebios grietinėlės
Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi. Miltus sumaišykite su riešutais ir su baltymų putomis, sukrėskite į trynių masę. Viską išmaišykite ir sukrėskite į formą išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 15 min.
Nupilkite skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišykite su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpinkite želatiną ir sumaišykite ją su jogurtu. Suplaktą grietinėlę supilkite į jogurtą.
Abrikosų skystį sumaišykite su likusiu medumi ir pašildykite. Mišiniu sudrėkinkite torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite abrikosus bei vyšnias. Užtepkite dar kremo ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
Komentarai (5)
Tikrai labai skanu! Gaivus, lengvas, žadu dar kąrtą kept :)
Skanus tortas.As dar romo esensijos ilasinau.:)
:super: 5tortas labai skaniai gavosi(na tiksliau pertepimas nes as biskvitus pirkausi)... bet laaaabai skanu...ir nera saldus kaip kiti tortai...
Aciu eglei uz receptuka :-)
Geras tas tortas. As panasiai visad darau ;)
visiskas s... nepadariu niekam daryti