Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jogurtinis tortas
AUTORIUS:
Eglė
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus
100 gramų lazdyno reišutų (malti)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui reiks:
9 šaukšteliai želatinos
1 indelis konservuotų vyšnių
1 indelis konservuotų abrikosų
600 g natūralaus jogurto
100 g medaus
2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės
200 g riebios grietinėlės

Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi. Miltus sumaišykite su riešutais ir su baltymų putomis, sukrėskite į trynių masę. Viską išmaišykite ir sukrėskite į formą išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 15 min.

Nupilkite skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišykite su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpinkite želatiną ir sumaišykite ją su jogurtu. Suplaktą grietinėlę supilkite į jogurtą.
Abrikosų skystį sumaišykite su likusiu medumi ir pašildykite. Mišiniu sudrėkinkite torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite abrikosus bei vyšnias. Užtepkite dar kremo ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!

Jogurtinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui reiks:
9 šaukšteliai želatinos
1 indelis konservuotų vyšnių
1 indelis konservuotų abrikosų
600 g natūralaus jogurto
100 g medaus
2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės
200 g riebios grietinėlės

Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi. Miltus sumaišykite su riešutais ir su baltymų putomis, sukrėskite į trynių masę. Viską išmaišykite ir sukrėskite į formą išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 15 min.

Nupilkite skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišykite su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpinkite želatiną ir sumaišykite ją su jogurtu. Suplaktą grietinėlę supilkite į jogurtą.
Abrikosų skystį sumaišykite su likusiu medumi ir pašildykite. Mišiniu sudrėkinkite torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite abrikosus bei vyšnias. Užtepkite dar kremo ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai (5)


  • Kristina 2012-08-31 16:13

    Tikrai labai skanu! Gaivus, lengvas, žadu dar kąrtą kept :)


  • ausra 2011-06-27 17:13

    Skanus tortas.As dar romo esensijos ilasinau.:)


  • aurelia 2011-02-06 20:47

    :super: 5tortas labai skaniai gavosi(na tiksliau pertepimas nes as biskvitus pirkausi)... bet laaaabai skanu...ir nera saldus kaip kiti tortai...
    Aciu eglei uz receptuka :-)


  • Lina 2010-08-03 16:52

    Geras tas tortas. As panasiai visad darau ;)


  • donatas 2010-03-04 20:13

    visiskas s... nepadariu niekam daryti


Daugiau receptų