Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jogurtinis tortas karštai vasaros dienai
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
200 gramų varškės (liesa)
200 gramų uogų
50 mililitrų jogurto (natūralus, liesas)
100 mililitrų pieno
27 gramai želatinos
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiam tortukui taip pat prireiks 15 vnt. šaldymo tablečių.

100 g (naudojau raudonas vynuoges,kivius, mėlynes) uogų išdėlioti formoje, kurioje šaldysite visą masę.
9 g želatinos užpilti 50 g vandens, palaikyti keletą minučių, kol išbrinks. Tada želatinos masę užpilti pusė stiklinės vandens ir kaitinti garų vonelėje, kol ištirps granulės. Atvėsus mase, ją užpilti ant paruoštų uogų ir padėti į šaldytuvą 10 -15 min.
2.
Kol stingsta uogos, paruošiame jogurto masę:
Į jogurtą sudėti varškę (galima pasaldintą), išspausti citrinos sultis ir išplakti elektriniu plaktuvu.
Likusią želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinėje pieno ir ištirpinti granules garų vonioje. Atvėsus, sumaišyti su paruošta varškės ir jogurto mase, o masę supilti į paruoštą formą ir padėti sustingti 1,5-2 val.

Jogurtinis tortas karštai vasaros dienai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 7
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Šiam tortukui taip pat prireiks 15 vnt. šaldymo tablečių.

    100 g (naudojau raudonas vynuoges,kivius, mėlynes) uogų išdėlioti formoje, kurioje šaldysite visą masę.
    9 g želatinos užpilti 50 g vandens, palaikyti keletą minučių, kol išbrinks. Tada želatinos masę užpilti pusė stiklinės vandens ir kaitinti garų vonelėje, kol ištirps granulės. Atvėsus mase, ją užpilti ant paruoštų uogų ir padėti į šaldytuvą 10 -15 min.

  2. Kol stingsta uogos, paruošiame jogurto masę:
    Į jogurtą sudėti varškę (galima pasaldintą), išspausti citrinos sultis ir išplakti elektriniu plaktuvu.
    Likusią želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinėje pieno ir ištirpinti granules garų vonioje. Atvėsus, sumaišyti su paruošta varškės ir jogurto mase, o masę supilti į paruoštą formą ir padėti sustingti 1,5-2 val.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai (1)


  • Regina 2015-08-25 20:03

    O koks torto pagrindas, gi matosi kad sausaininis.


Daugiau receptų