
200 gramų | varškės (liesa) |
200 gramų | uogų |
50 mililitrų | jogurto (natūralus, liesas) |
100 mililitrų | pieno |
27 gramai | želatinos |
1 vienetas | citrinų |
100 g (naudojau raudonas vynuoges,kivius, mėlynes) uogų išdėlioti formoje, kurioje šaldysite visą masę.
9 g želatinos užpilti 50 g vandens, palaikyti keletą minučių, kol išbrinks. Tada želatinos masę užpilti pusė stiklinės vandens ir kaitinti garų vonelėje, kol ištirps granulės. Atvėsus mase, ją užpilti ant paruoštų uogų ir padėti į šaldytuvą 10 -15 min.
Į jogurtą sudėti varškę (galima pasaldintą), išspausti citrinos sultis ir išplakti elektriniu plaktuvu.
Likusią želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinėje pieno ir ištirpinti granules garų vonioje. Atvėsus, sumaišyti su paruošta varškės ir jogurto mase, o masę supilti į paruoštą formą ir padėti sustingti 1,5-2 val.
Jogurtinis tortas karštai vasaros dienai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
- Varškė, liesa, 200 gramų
- Uogos, 200 gramų
- Jogurtas, natūralus, liesas, 50 mililitrų
- Pienas, 100 mililitrų
- Želatina, 27 gramai
- Citrinos, 1 vienetas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Šiam tortukui taip pat prireiks 15 vnt. šaldymo tablečių.
100 g (naudojau raudonas vynuoges,kivius, mėlynes) uogų išdėlioti formoje, kurioje šaldysite visą masę.
9 g želatinos užpilti 50 g vandens, palaikyti keletą minučių, kol išbrinks. Tada želatinos masę užpilti pusė stiklinės vandens ir kaitinti garų vonelėje, kol ištirps granulės. Atvėsus mase, ją užpilti ant paruoštų uogų ir padėti į šaldytuvą 10 -15 min.Kol stingsta uogos, paruošiame jogurto masę:
Į jogurtą sudėti varškę (galima pasaldintą), išspausti citrinos sultis ir išplakti elektriniu plaktuvu.
Likusią želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinėje pieno ir ištirpinti granules garų vonioje. Atvėsus, sumaišyti su paruošta varškės ir jogurto mase, o masę supilti į paruoštą formą ir padėti sustingti 1,5-2 val.
Komentarai (1)
O koks torto pagrindas, gi matosi kad sausaininis.