Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jolantos bandelės su cinamonu
AUTORIUS:
Jolanta Muniuviene
INGREDIENTAI:
150 mililitrų cukraus
150 gramų margarino (arba sviestas)
šiek tiek kvietinių miltų (800-1000)
500 mililitrų pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
25 gramai mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdaras:

3 šaukštai minkšto margarino ar sviesto
3 šaukštai malto cinamono
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės
1 kiaušinis

Mieles ištirpdyti pašildytame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min, kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų).
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Jolantos bandelės su cinamonu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdaras:

3 šaukštai minkšto margarino ar sviesto
3 šaukštai malto cinamono
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės
1 kiaušinis

Mieles ištirpdyti pašildytame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min, kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų).
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuviene

Komentarai (10)


  • laura 2011-11-25 14:50

    skaniai atrodo ir nera sunku, reikės pabandyt, o tada parašysiu kaip gavosi. ;-)


  • (anonimas) 2010-11-19 17:18

    :-x po tokiu bandeliu daugiau nieko nesinori :bloga:


  • rasa 2010-08-07 19:43

    tikrai labai skanu :super: :super: :-) :super:


  • Mama 2010-03-06 16:35

    Siaip skaniai gavosi.
    Ir nėra labai sunku. ;-) :ok:


  • Rasa 2010-02-12 16:05

    dar nematau ka galiu pasakyti


  • inga 2010-02-12 15:16

    gal tu net neprasidek jei tau per sudetinga kad butu vieni matavimai gramais kiti mililitrais :-p :-D


  • linai 2010-02-12 12:07

    gal tu palauk kol puslapis pilnai uzsikraus ir atsiras kiekiai kiek ko det


  • inga 2010-02-12 11:14

    nieko nesuprantu tai gramai tai mililitrai :-( :-|


  • R 2010-02-07 16:59

    Kildinti man reikejo ilgiau.. bet gavosi skaniai :) ypac skanu buvo, kai baigesi cinamonas, tai dejau desra :))


  • Lina 2010-01-31 16:01

    Neisivaizduoju kiek ko deti.~ :nezinau: :ne:


Daugiau receptų