Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Jolantos grybukai
AUTORIUS:
Jolanta
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
150 gramų margarino
šiek tiek vanilės
3 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.
Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!

Jolantos grybukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.
Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!

Receptą atsiuntė Jolanta

Komentarai (100)


  • Audrone 2018-11-23 09:27

    Super receptas, tik juo ir kepu


  • Eglė 2018-03-31 07:46

    Svetlana, kiekį sunku pasakyti, kiaušinio baltymas skirtingo dydžio būna, galite pradžioje porą šaukštų dėti, plakti ir stebėti tirštumą, jei reikia, dar pridėti cukraus pudros. Masė turi būti gana tiršta, kad pavyktų gera glazūra :)


  • Svetlana 2018-03-28 18:32

    Sveiki kiek deti cukraus pudros ant vieno baltymo?aciu


  • Inga 2017-12-15 20:27

    Reikia gerai iškaitinti keptuvę abi puses


  • jurgita 2017-03-26 22:41

    man zinokit ir jie issiskiria,niekaip nepavyksta iskept normaliai


  • Liuda 2017-02-26 23:54

    o man viena pusė gražiai atšoka o kita buna prilipusi prie keptuves.As vietoj margarino dėjau sviesto.


  • Rimante 2016-11-12 16:08

    O kiek deti vaniles?


  • Sniege 2016-10-24 10:12

    Nu man viena puse graziai iskepa o kita puse yra sukritus, gal teslos per daug ar kas, neisivaizduoju.


  • Daiva 2016-10-23 13:44

    Nu bandysim


  • indra 2016-08-28 11:50

    Labai skanei gavosi. Aciu


Daugiau receptų