Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Juditos obuolių pyragas
AUTORIUS:
Judita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 stiklinė cukraus (nepilna)
1 kilogramas obuolių
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
400 gramų kvietinių miltų
100 gramų vandens
šiek tiek druskos
350 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestas ištrinamas su miltais, įberiam druską, supilam vandenį, miltus ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame ir dedame į skardą kepti. Kepame kol apskrunda ir atsiranda pūslelės. Kol kepa tešla, pasiruošiame obuolius. Nulupame, išimame sėklas ir smulkiai supjaustome, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Paruoštą masę pilame ant iškepusios tešlos. Imame antrą gabalėlį tešlos. Iškočiojame ir tiesiame ant viršaus. Apspaudom krastelius, aptepame išplaktu kiaušinio baltymu su trupučiu vandens. Kad gautų oro, kepinį subadome (aš badau šakute) ir kepame 300 laispnių temperatūroje, kol gražiai parunda.
Skanaus!

Juditos obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestas ištrinamas su miltais, įberiam druską, supilam vandenį, miltus ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame ir dedame į skardą kepti. Kepame kol apskrunda ir atsiranda pūslelės. Kol kepa tešla, pasiruošiame obuolius. Nulupame, išimame sėklas ir smulkiai supjaustome, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Paruoštą masę pilame ant iškepusios tešlos. Imame antrą gabalėlį tešlos. Iškočiojame ir tiesiame ant viršaus. Apspaudom krastelius, aptepame išplaktu kiaušinio baltymu su trupučiu vandens. Kad gautų oro, kepinį subadome (aš badau šakute) ir kepame 300 laispnių temperatūroje, kol gražiai parunda.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita

Komentarai


Daugiau receptų