Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Julijos kibinai
AUTORIUS:
Julija
INGREDIENTAI:
250 gramų margarino
4 vienetai kiaušinių
1 kilogramas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek grietinės ("Rokiškio naminė")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reikia:
Kiaulienos sprandinės 1 kg
Svogūnų 3 vnt
Margarino 50 g
"Vegeta" prieskonių 0,5 pakelio
Maltų juodujų pipirų
Virinto šalto vandens

Visą miltų pakelį supilam į puodą. Margariną supjaustom gabaliukais ir metam į miltus. Druskos įberiam į miltus su margarinu ir viską sutrinam, tik nereikia persistengti: svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas, maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti.
Kiaušinio trynį atskiriam nuo baltymo, baltymą pilam į masę, o trynį į atskirą indelį. Likusius tris kiaušinius mušam į masę. 200g grietinės dedam į masę ir maišom, minkom, maišom, minkom... kol tešla nelips prie rankų. Paskui dedam tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įdaras:
Mėsą supjaustome kubeliais, 50g margarino dedame į mėsą ir kubeliais pjaustome 3 svogūnus. Pjaustytus svogūnus dedame į dubenį su mėsa, įpilam šlakelį vandens ir 0,5 pakelio "Vegetos" bei juodųjų pipirų. Dabar viską labai gerai išmaišom. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir formuojam vienodų dydžių kamuoliukus suspaudžiam juos ir kočiojame. Tuomet dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Skarda turi būti sausa, be jokių riebalų, nes pati tešla yra riebi.
Toliau plakame atskirtą kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Paskui tepame visų paruoštų kibinų viršūnėles ir šauname kepti į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje 25 - 30 min.

Julijos kibinai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui reikia:
Kiaulienos sprandinės 1 kg
Svogūnų 3 vnt
Margarino 50 g
"Vegeta" prieskonių 0,5 pakelio
Maltų juodujų pipirų
Virinto šalto vandens

Visą miltų pakelį supilam į puodą. Margariną supjaustom gabaliukais ir metam į miltus. Druskos įberiam į miltus su margarinu ir viską sutrinam, tik nereikia persistengti: svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas, maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti.
Kiaušinio trynį atskiriam nuo baltymo, baltymą pilam į masę, o trynį į atskirą indelį. Likusius tris kiaušinius mušam į masę. 200g grietinės dedam į masę ir maišom, minkom, maišom, minkom... kol tešla nelips prie rankų. Paskui dedam tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įdaras:
Mėsą supjaustome kubeliais, 50g margarino dedame į mėsą ir kubeliais pjaustome 3 svogūnus. Pjaustytus svogūnus dedame į dubenį su mėsa, įpilam šlakelį vandens ir 0,5 pakelio "Vegetos" bei juodųjų pipirų. Dabar viską labai gerai išmaišom. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir formuojam vienodų dydžių kamuoliukus suspaudžiam juos ir kočiojame. Tuomet dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Skarda turi būti sausa, be jokių riebalų, nes pati tešla yra riebi.
Toliau plakame atskirtą kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Paskui tepame visų paruoštų kibinų viršūnėles ir šauname kepti į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje 25 - 30 min.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (20)


  • Laima 2019-09-21 13:13

    Tai vietoj margarino, dėkite sviestą, ir nebus fui


  • Žinovas 2019-04-14 17:45

    Oi margarinas yra kenksmingas , fui , fu .


  • Daniel 2014-12-13 21:42

    Mano tešlos receptas: 1 kg MILTŲ 300 g. Sviesto č50 g Grietinės Druska pagal skonį 3 kiaušiniai Sviesta su mltai reikia ištrinti kad butu,kaip smielis ir nebutū gumuliukų,idėti grietinė,ir kiaušinius ir išminkioti tešlą. Ir padėti 1 val į šaldytuva.

    Daugiau: http://www.gaspadine.lt/receptas/trapus-ir-sultingi-kibinai-4729?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt


  • Ligita 2014-02-17 10:49

    Labai skanus kibinai;))) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


  • Simona 2013-11-07 08:29

    Sveiki, nu ka žinau nėra jie tokie stebuklingi. Gaminau, skonis puse velne. Bet gavosi. :-)


  • erikute 2013-10-22 18:56

    :super: geras receptas :super2:


  • (anonimas) 2013-10-22 18:50

    :fuu: neskaniu ir bu


  • Real-life 2012-10-04 09:00

    real-life.lt pats geriausias samp serveris.


  • agnyte 2012-06-08 20:22

    nu ir kam ta vegeta,paskutinis brudas


  • lina 2011-07-17 12:20

    super gavosi :super: aciu uz gera recepta ;-)


Daugiau receptų