Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Juodasis miškas
AUTORIUS:
Vitalija
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
180 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
5 gramai vanilino
30 kakavos
šiek tiek grietinėlės
2 pakeliai grietinėlės standiklis
1 pakelis varškės (desertinė)
400 gramų vyšnių
200 gramų cukraus
4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų
3 valgomieji šaukštai krakmolo
1 stiklinė vandens ((krakmolui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvito gaminimas:

Iki 180°C temp. įkaitinkite orkaitę.
Formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Baltymus suplakti iki standžių putų. Tada po truputi suberti pusę cukraus+vanilinas. Plakti kol ištirps cukrus.
Trynius suplakti atskirai su likusiu cukrumi kol cukrus ištirps, o mese padidės kelis kartus.

Į baltymų masę po 2 didelius šaukštus įmaišyti trynių masę. Maišyti atsargiai plačia mentele nuo dugno į viršų. (ilgai nežaiskit, kad tešla nesukristų) tada įmaišykite persijotus miltus+kakava (irgi porcijomis ir labai atsargiai)
Po to labai atsargiai supilkite tešlą į kepimo forma ir kepkite orkaitėje 34-40 min. 180 °C temp.
2.
Vyšnių įdaras:

Ant užšaldytų vyšnių suberti 200 gr. cukraus ir pastatyti kol atšals. Tada pašildome (tik neužviriname) ir imaišome ištirpintą krakmolą (1/2 stiklinės vandens arba vyšnių sulčių) Atvėsiname.
3.
Kremas:

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome desertinį surelį. Gale imaišome pusės citrinos išspaustų sulčių. Jei kremas tirštokas - suberiame grietinėlės standiklio.
4.
Surinkimas:

Ant atvėsusio (supjaustyto) biskvito sudedame vyšnias . Grietinėlės kremą užpilame ant vyšnių. (arba padarome sluksniais - biskvitas-vyšnios-biskvitas-kremas-biskvitas) .
Palaikyti 3 -4 val. šaldytuve.

Papuošti pagal progą :)

Skanaus!

Juodasis miškas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Biskvito gaminimas:

    Iki 180°C temp. įkaitinkite orkaitę.
    Formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
    Atskirkite baltymus nuo trynių.
    Baltymus suplakti iki standžių putų. Tada po truputi suberti pusę cukraus+vanilinas. Plakti kol ištirps cukrus.
    Trynius suplakti atskirai su likusiu cukrumi kol cukrus ištirps, o mese padidės kelis kartus.

    Į baltymų masę po 2 didelius šaukštus įmaišyti trynių masę. Maišyti atsargiai plačia mentele nuo dugno į viršų. (ilgai nežaiskit, kad tešla nesukristų) tada įmaišykite persijotus miltus+kakava (irgi porcijomis ir labai atsargiai)
    Po to labai atsargiai supilkite tešlą į kepimo forma ir kepkite orkaitėje 34-40 min. 180 °C temp.

  2. Vyšnių įdaras:

    Ant užšaldytų vyšnių suberti 200 gr. cukraus ir pastatyti kol atšals. Tada pašildome (tik neužviriname) ir imaišome ištirpintą krakmolą (1/2 stiklinės vandens arba vyšnių sulčių) Atvėsiname.

  3. Kremas:

    Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome desertinį surelį. Gale imaišome pusės citrinos išspaustų sulčių. Jei kremas tirštokas - suberiame grietinėlės standiklio.

  4. Surinkimas:

    Ant atvėsusio (supjaustyto) biskvito sudedame vyšnias . Grietinėlės kremą užpilame ant vyšnių. (arba padarome sluksniais - biskvitas-vyšnios-biskvitas-kremas-biskvitas) .
    Palaikyti 3 -4 val. šaldytuve.

    Papuošti pagal progą :)

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Vitalija

Komentarai (1)


  • Julija 2014-10-01 17:15

    Super skanumelis


Daugiau receptų