Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Juodųjų serbentų pyragas su varške
AUTORIUS:
Emilija
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir vaikų gimtadieniui ir netikėtam svečiui :) (...daugiau) Emilija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė cukraus
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
Įdarui:
3 stiklinės juodųjų serbentų
400 gramų varškės
5 valgomieji šaukštai cukraus (kupini)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su cukrumi.
2.
Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
3.
2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
5.
Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
6.
Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!

Juodųjų serbentų pyragas su varške

Recepto autorius: Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir ( ...daugiau ) Emilija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus sumaišome su cukrumi.

  2. Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.

  3. 2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.

  5. Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.

  6. Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.

  7. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!

Receptą atsiuntė Emilija

Komentarai (2)


  • Anzela 2019-08-15 16:38

    O kepimo milteliu?


  • Vaida 2019-08-08 20:43

    Kepu taip ,tik kiaušinių visiškai nededu į tešlą,tik į varškę,pabandykit.


Daugiau receptų