
Juodųjų serbentų pyragas su varške
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai: | ||
4 stiklinės | kvietinių miltų | |
1 stiklinė | cukraus | |
200 gramų | sviesto | |
2 vienetai | kiaušinių | |
Įdarui: | ||
3 stiklinės | juodųjų serbentų | |
400 gramų | varškės | |
5 valgomieji šaukštai | cukraus (kupini) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su cukrumi.
2.
Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
3.
2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
5.
Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
6.
Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!
Juodųjų serbentų pyragas su varške
Emilija
(
)
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Cukrus, 1 stiklinė
- Sviestas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Juodieji serbentai, 3 stiklinės
- Varškė, 400 gramų
- Cukrus, kupini, 5 valgomieji šaukštai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišome su cukrumi.
Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
Likusį 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos. Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (2)
O kepimo milteliu?
Kepu taip ,tik kiaušinių visiškai nededu į tešlą,tik į varškę,pabandykit.