Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Juodųjų sezamo sėklų sausainiai
AUTORIUS:
Asta
INGREDIENTAI:
0.25 stiklinės cukraus
2 valgomieji šaukštai cukraus (rupus)
4 valgomieji šaukštai margarino (šaltas)
0.75 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės kvietinių miltų (pilno grūdo)
4 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
1.5 valgomojo šaukšto sezamo sėklų (juodosios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje.
Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo.
Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą.
Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai.
Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Juodųjų sezamo sėklų sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje.
Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo.
Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą.
Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai.
Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Asta

Komentarai


Daugiau receptų