Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kaimiškas bulvinis ragelis su vištienos įdaru
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
140 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek peletrūno (džiovintas)
10 gramų svogūnų
40 gramų vištos filė
0.25 vieneto kiaušinių
10 gramų kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek daržovių (prieskoninės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
140 g gerai nuplautų bulvių su lupena išvirti, nulupti, bulves sutrinti, įdėti 10 g kvietinių miltų, įmušti ketvirtį kiaušinio, įberti 1,5 g druskos ir viską išminkyti.
Įdarui su prieskoninėmis daržovėmis išvirti vištienos filė.
40g virtos vištienos sumalti su 10 g pakepintų svogūnų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintais peletrūnais.
Iš paruoštos tešlos suploti pailgą paplotėlį, įdėti volelį vištienos įdaro ir suformuoti ragelį.
Ragelį pavolioti 0,75 kiaušinio plakinyje, maltuose džiūvėsėliuose ir kepti karštuose riebaluose.
Geriausiai kepti gruzdintuvėje, kol gražiai iš abiejų pusių paraus.
Nors nuotraukoje bulviniai rageliai patiekiami su grietininiu grybų padažu, man skaniau jie su 60 g grietinės bei sviesto padažo.
Grietinės sviesto padažas turi 247,4 Kcal. Jis yra gaminamas įkaitinant 20 g lydyto naminio sviesto, įdedant 40 g naminės grietinės ir, maišant, užvirinant.
Padažą dar galima pagardinti druska ir maltais baltaisiais pipirais.
Skanaus.

Kaimiškas bulvinis ragelis su vištienos įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
140 g gerai nuplautų bulvių su lupena išvirti, nulupti, bulves sutrinti, įdėti 10 g kvietinių miltų, įmušti ketvirtį kiaušinio, įberti 1,5 g druskos ir viską išminkyti.
Įdarui su prieskoninėmis daržovėmis išvirti vištienos filė.
40g virtos vištienos sumalti su 10 g pakepintų svogūnų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintais peletrūnais.
Iš paruoštos tešlos suploti pailgą paplotėlį, įdėti volelį vištienos įdaro ir suformuoti ragelį.
Ragelį pavolioti 0,75 kiaušinio plakinyje, maltuose džiūvėsėliuose ir kepti karštuose riebaluose.
Geriausiai kepti gruzdintuvėje, kol gražiai iš abiejų pusių paraus.
Nors nuotraukoje bulviniai rageliai patiekiami su grietininiu grybų padažu, man skaniau jie su 60 g grietinės bei sviesto padažo.
Grietinės sviesto padažas turi 247,4 Kcal. Jis yra gaminamas įkaitinant 20 g lydyto naminio sviesto, įdedant 40 g naminės grietinės ir, maišant, užvirinant.
Padažą dar galima pagardinti druska ir maltais baltaisiais pipirais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (20)


  • (anonimas) 2012-02-06 12:33

    liuks :ok: skanumelis :soku2:


  • Indruska 2011-05-03 13:22

    na nuotraukyteje tai atrodo labai ispudingai %-) pati ruosiuosi sendien daryti, tik vietoi miltu desiu krakmola, ar geriau miltus ir koks skirtumas? :-)


  • vida 2011-02-09 12:22

    Labai paprastas ir geras receptas!
    Reiks isbandyti :-)


  • DarkSecret 2010-08-27 21:48

    Bet kaip tiksliai viskas gramais pateikta- didelis pliusas uz tai....o patiekalas puikus ir ne formoje esme (jei kam nesigauna), o skonyje


  • agne 2010-08-27 16:06

    :-p atrodo tai skaniai , reikes pasidaryti
    ;-)


  • siga 2010-07-10 11:12

    :soku:


  • Aiste 2010-05-07 15:34

    Bet taj cia ir yra Zemaiciu blynaj, tik kad kepti Jie gruzdintuvej, o ne paprastaj - keptuveje, ane?.. :)


  • Renata 2010-03-23 16:04

    Atrodo nerealiai skaniai, reiks pasidaryti :super:


  • (anonimas) 2010-02-13 11:23

    :soku2: :parselis: :bucinys: :miegu: :geda: :myliu: :soku:


  • (anonimas) 2010-02-13 11:15

    gal ir skanu reikes pabandyt pasidaryti skaniai atrodo :-) ;-) :-D


Daugiau receptų