Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kaimiškas šventinis virtų bulvių vyniotinis su grybais
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
60 gramų bulvių (virtos)
0.25 gramo kiaušinių
10 gramų kvietinių miltų
10 gramų manų kruopų
0.7 gramo druskos
6 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viena porcija.

60g virtų bulvių nulupti, sugrūsti, įleisti ketvirtadalį kiaušinio, įdėti 6g tirpinto sviesto, įberti 10g manų, 10g kvietinių miltų, 0,7g druskos ir suminkyti tešlą, iš kurios ant miltais pabarstytos virtuvinės plėvelės iškočioti 2cm storio paplotį. Ant papločio sudėti grybų įdarą, plėvelės pagalba susukti vyniotinį, užspausti kraštus, viršų patepti grietine arba kiaušini plakiniu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai paraus. Iškepusį vyniotinį supjaustyti ripkomis, papuošti krapų šakelėmis ir patiekti su grietininiu sviesto padažu.

Įdarui 5g lydyto sviesto pakepinti 10g smulkintų svogūnų, 60g plonais griežinėliais supjaustytų grybų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais ir patroškinti.

Kaimiškas šventinis virtų bulvių vyniotinis su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viena porcija.

60g virtų bulvių nulupti, sugrūsti, įleisti ketvirtadalį kiaušinio, įdėti 6g tirpinto sviesto, įberti 10g manų, 10g kvietinių miltų, 0,7g druskos ir suminkyti tešlą, iš kurios ant miltais pabarstytos virtuvinės plėvelės iškočioti 2cm storio paplotį. Ant papločio sudėti grybų įdarą, plėvelės pagalba susukti vyniotinį, užspausti kraštus, viršų patepti grietine arba kiaušini plakiniu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai paraus. Iškepusį vyniotinį supjaustyti ripkomis, papuošti krapų šakelėmis ir patiekti su grietininiu sviesto padažu.

Įdarui 5g lydyto sviesto pakepinti 10g smulkintų svogūnų, 60g plonais griežinėliais supjaustytų grybų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais ir patroškinti.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (9)


  • Juk čia Vincentas Sakas 2017-04-28 19:39

    O šitas kulinaras yra senas JAV gyventojas, tad reikia ir jo valgio receptus koreguoti pagal lietuviškus galimus produktus. Ir tada viskas bus gerai.


  • diana 2015-03-30 10:51

    *atmatuoti


  • DIANA 2015-03-30 10:50

    kaip reikia įleisti ketvirtadali kiaušinio,tai kaip atatuot


  • (anonimas) 2010-09-13 08:22

    :soku2: ,pavyko puikiai ir labai skanus gavos


  • darius 2010-07-10 11:15

    skanu


  • Birute 2009-02-06 07:49

    genute, dauginkite viska is 10 ir bus paprasta. 600 g bulviu, tiek pat sviesto, 1oo miltu. Taip bus paprasciausia, manau. Kulinarinese virtuvese daznai butent gramais nurodoma viskas ir jei tavo ta bulve svers 75 g, tai bus nupjauta tiek, kad gautusi reikiami 60 g ;-)


  • genute 2009-02-06 07:17

    nu vistiek Tomai 60gr tai gryna nesamone as pasveriau maza bulve jinai sveria 75 gr tai kiek bus 60gr?


  • Tomas 2009-02-02 12:06

    Cia vienai porcijai, Genute. Daugink jei nori keliems gamint.


  • genute 2009-02-02 10:36

    RA SVEIKO PROTO RASE????????????? IS 60GR BULVIU VINIOTINIS ISEINA T.Y. PYSE BULVES!!!!!!!!!!!!


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...