Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kaimiškas tarkuotų bulvių cepelinas su mėsos įdaru
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
50 gramų bulvių (virtos, maltos)
100 gramų bulvių (žalios, tarkiai)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
50 gramų krakmolo
šiek tiek mairūnų (maltas)
72 gramai svogūnų (smulkinti)
30 gramų kiaulienos
75 gramai kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
Skanaus.

Kaimiškas tarkuotų bulvių cepelinas su mėsos įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (5)


  • sandra 2013-10-03 17:47

    :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:


  • ruta 2011-11-21 01:27

    o kur krakmolas ? i vandeni juk reikia ir jo ideti


  • Patyrusi 2011-09-21 14:45

    :-( mintis reikia cia sudelioti,nes sokineja vienas nuo kito.


  • (anonimas) 2011-01-04 18:44

    :super: :super: :super: :super:


  • Simona Cepukaityte 2010-07-10 11:17

    :-(


Daugiau receptų