Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kaimiški bulviniai vėdarai
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
240 gramų bulvių
0.5 gramo juodųjų pipirų
0.5 gramo muskato
20 gramų svogūnų
10 gramų kiaulės lašinių
30 gramų pieno
šiek tiek kiaulienos žarnų
2.5 gramo druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ingredientų kiekiai nurodyti vienai porcijai.
Švariai ir gerai išplautas žarnas ištrinti druska bei česnaku.
240 g nusunktų bulvių tarkių užplikyti karštu pienu, išmaišyti su smulkiai supjaustytais lašiniais, kepintais svogūnais, druska, maltais juodaisiais pipirais, maltais muskato riešutais ir nekietai prikimšti žarnas.
Skardą patepti taukais, pripilti truputį vandens, laisvai sudėti žarnas ir kepti apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Vėdarus keliose vietose subadyti.
Kepant retkarčiais palaistyti riebalais.
Patiekti su 60 g spirgų ir svogūnų padažu.
Skanaus.

Kaimiški bulviniai vėdarai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ingredientų kiekiai nurodyti vienai porcijai.
Švariai ir gerai išplautas žarnas ištrinti druska bei česnaku.
240 g nusunktų bulvių tarkių užplikyti karštu pienu, išmaišyti su smulkiai supjaustytais lašiniais, kepintais svogūnais, druska, maltais juodaisiais pipirais, maltais muskato riešutais ir nekietai prikimšti žarnas.
Skardą patepti taukais, pripilti truputį vandens, laisvai sudėti žarnas ir kepti apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Vėdarus keliose vietose subadyti.
Kepant retkarčiais palaistyti riebalais.
Patiekti su 60 g spirgų ir svogūnų padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (27)


  • Kzgdd 2020-04-02 22:08

    Kbjdgdd


  • Aldona 2019-12-29 11:16

    Kas gi valgys tokius vėdarus su neapkepusia žarna ir pusžaliais tarkiais. Vėdarai turi būti gardžiai apskrudę. Kepami apie 1,5 ir net daugiau.


  • Remis 2019-12-26 20:54

    Nesamone


  • Vidas 2019-10-26 16:57

    Visko gyvenime maciau, bet, kad vedarai keptu tik 15-20 min, prajuokino iki asaru.


  • pensininkas 2017-01-29 10:19

    Tokius vėdarus galėtų ėst tik labai,labai girtas eidamas lažybų ir už ne mažą sumą.


  • vitalijos cepelinai 2015-06-05 19:49

    nu nelabai kokie apetitni,nenoreciau valgyti,nieko kita syki iseis geresni


  • TERA 2015-01-03 14:34

    SIAUBAS...SIAUBAS...SIAUBAS.... komentaru nera..............


  • pensininkas 2014-12-21 10:44

    Tokius vėdarus kaip nufilmuota valgo kanibalai, gal būt tie kurie gerai paėmę


  • aijajai 2012-05-14 18:28

    ir kokia seimininke gali kepti vedarus 15-20 min.tai tikrai tik pasildyti tarkiai.Reikia kepti apie 1 val,priklauso nuo zarnu storumo.O kad nesijaustu blogo kvapo irbutu geros spalvos reikia keleta kartu gerai tarp ranku istrinti druska.Nuplauti ir vel taip pat pakartoti kol zarnos lieka svarios.Tada dar galima pamerkti vandenyje su actu.Na o kad nesutruktu niekas taip ir nepatare.Cia dar priklauso ir nuo zarnu.Tiesa ,druska trynimui kuo stambesne tuo geriau.


  • Jolita 2011-09-21 20:57

    o kiausini musat ar ne aS VIS SENIAU MUSIAU, O CIA niekur kiausinio nemrandu kad kas mustu


Daugiau receptų