Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kakavinis juodųjų serbentų pyragas
AUTORIUS:
Jolita
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (maltas)
80 gramų cukraus
1.5 stiklinės juodųjų serbentų (šaldyti/švieži)
1.5 valgomojo šaukšto kakavos
1 vienetas kiaušinių
130 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
35 gramai aliejaus
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Įmuškite į dubenį kiaušinį, supilkite pieną, aliejų ir sumaišykite su kakava, cinamonu bei cukrumi.
Galiausiai suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
Į tešlą įmaišykite serbentus ir viską supilkite į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo skardą.
Kepkite apie 20-30 min.
Iškeptą apibarstykite cukrumi.
Skanaus!

Kakavinis juodųjų serbentų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Įmuškite į dubenį kiaušinį, supilkite pieną, aliejų ir sumaišykite su kakava, cinamonu bei cukrumi.
Galiausiai suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
Į tešlą įmaišykite serbentus ir viską supilkite į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo skardą.
Kepkite apie 20-30 min.
Iškeptą apibarstykite cukrumi.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Jolita

Komentarai (2)


  • Rimante 2012-09-27 15:08

    Gaminau ir as si pyraga. 100% sutinku su Gabriele, kad pyrago bus labai maxai, jei gaminsit pagal recepta. Taigi butinai dvigubinkit ingredientus. Juodieji serbentai buvo tokie saldus, o pyrage jie vistiek buvo rugstus... Bet tai dave kazkokio gaivumo. Pyragas placiaja prasme, netradicinio skonio, sveciai paragavo, mandagiai pagyre, bet po antra gabaliuka neeme. :) Taigi, nieko, bet tikrai ne tai kad jausciausi atradusi superini recepta. :)


  • Gabrielė 2012-08-01 14:53

    Iš karto galiu pasakyti, kad vertėtų gaminti pyragą dedant visų ingrdientų dvigubai - tešlos gaunasi mažokai. O šiaip - pyragas skanus, gerai persipynę juodųjų serbentų ir kakavos skoniai ;) vis dėlto, nors ir mėgstu rūgščiau, šiek tiek trūko saldumo, nes serbentai tikrai rūgštūs. Taigi, patarčiau į pyragą dėti kiek daugiau cukraus. Apibendrinant - pyragas vertas dėmesio, kepsiu vėl :)


Daugiau receptų