Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kakavinis varškės pyragas
AUTORIUS:
Valentina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai kakavos
500 gramų varškės
200 gramų grietinės
4 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
1 vienetas apelsinų žievelės (tarkuota)
1 vienetas apelsinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešlą.
Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps).
Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų).
2.
Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
3.
Toliau darome varškės masę.
Varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.
4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno.
Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
5.
Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 minutes.
Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti.
Skanaus!

Kakavinis varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia pasiruoškite tešlą.
    Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps).
    Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų).

  2. Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

  3. Toliau darome varškės masę.
    Varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.

  4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
    Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno.
    Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.

  5. Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 minutes.
    Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Valentina

Komentarai (4)


  • Shmic 2019-01-12 21:09

    Todėėėl viską pataisė citrina ir šaukštas brendžiuko


  • Shmic 2019-01-12 21:05

    Kas netingint - kepkit! Prieš kepant varškėje trūko sodrumo, aromatingumo, bet galbūt dėl to, kad apelsinas pasitaikė ne itin prisirpęs, o gal net pernokęs.


  • Dovilė 2018-11-08 16:22

    Pagal šį receptą kepu nepirmą kartą, puikiai gaunasi ;) 25 cm skersmesns formelei gaunasi šiek tiek per daug tešlos, prieš tai dariau stačiakampio formos skardoje, tai gerai buvo :D Dabar iškepiau vieną 25cm ir vieną mažiuką :D


  • rasa 2017-01-31 14:49

    tikrai labai skanus pyragas:-)isbandytas


Daugiau receptų