Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kakavinis varškės pyragas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Jei neturite laiko, varškės pertrinti nebūtina, tuomet tiesiog varškės kremas bus su nedideliais varškės gabalėliais, bet tai skonio tikrai nesugadina. Iškepusi pyrago Jei neturite laiko, varškės pertrinti nebūtina, tuomet tiesiog varškės kremas bus su nedideliais varškės gabalėliais, bet tai skonio tikrai nesugadina. Iškepusi pyrago tešla yra gana puri ir trapi, tačiau pyragas puikiai išlaiko savo formą, dėl to jį supjaustyti labai paprasta. Pyrago įdarą galite pagardinti džiovintais vaisias, uogomis ar mažais šokolado gabaliukais. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltai
200 gramų sviesto
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kakavos (nesaldžios)
1 valgomasis šaukštas kakavos (saldžios)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės (riebios)
4 vienetai kiaušinių
6 valgomieji šaukštai cukraus
6 valgomieji šaukštai grietinės
2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolas (arba kukurūzų)
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešla: sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame, kad atvėstų. Po to sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi, plakame, kol gausime vientisą masę. Kitame inde miltus sumaišome su kakavomis, kepimo milteliais, įsijojame į sviesto masę, viską gerai išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis, dedame ant maistinės plėvelės, suplojame iš tešlos blynus, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldiklį sustingti 30 min ar 1 h. Tešla turi būti tokio standumo, kad būtų galima tarkuoti.
2.
Įdaras: varškę pertriname per sietelį, sumaišome su grietine, vanilės ektraktu ir krakmolu. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi (plakame keletą minučių elektriniu mikseriu). Po to sumaišome su varškės mase.
3.
Pyrago formavimas: pyrago kepimui naudojau 28 cm skersmens apvalią išardomą formą. Jei norite storesnio pyrago galite kepti mažesnėje. Formos dugną ir kraštus išklojame kepimo popieriumi. Stambia tarka sutarkuojame vieną tešlos dalį ant kepimo popieriaus, suformuojame mažus kraštus ir išlyginame dugną, kad visas tolygiai padengtų. Užpilame visą varškės masę, užtarkuojame likusią tešlos dalį.
4.
Pyragą kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Patikriname mediniu dantų krapštuku ar varškės įdaras iškepęs, jei taip – traukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Po to išimame iš kepimo formos ir patiekiame. Skanaus pyrago!

Kakavinis varškės pyragas

Recepto autorius: Jei neturite laiko, varškės pertrinti nebūtina, tuomet tiesiog varškės kremas bus su nedideliais varškės gabalėliais, bet tai skonio tikrai nesugadina. Iškepusi pyrago ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Tešla: sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame, kad atvėstų. Po to sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi, plakame, kol gausime vientisą masę. Kitame inde miltus sumaišome su kakavomis, kepimo milteliais, įsijojame į sviesto masę, viską gerai išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis, dedame ant maistinės plėvelės, suplojame iš tešlos blynus, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldiklį sustingti 30 min ar 1 h. Tešla turi būti tokio standumo, kad būtų galima tarkuoti.

  2. Įdaras: varškę pertriname per sietelį, sumaišome su grietine, vanilės ektraktu ir krakmolu. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi (plakame keletą minučių elektriniu mikseriu). Po to sumaišome su varškės mase.

  3. Pyrago formavimas: pyrago kepimui naudojau 28 cm skersmens apvalią išardomą formą. Jei norite storesnio pyrago galite kepti mažesnėje. Formos dugną ir kraštus išklojame kepimo popieriumi. Stambia tarka sutarkuojame vieną tešlos dalį ant kepimo popieriaus, suformuojame mažus kraštus ir išlyginame dugną, kad visas tolygiai padengtų. Užpilame visą varškės masę, užtarkuojame likusią tešlos dalį.

  4. Pyragą kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Patikriname mediniu dantų krapštuku ar varškės įdaras iškepęs, jei taip – traukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Po to išimame iš kepimo formos ir patiekiame. Skanaus pyrago!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų