
Kale salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
5 lapai | salotų (lapinis kopūstas (kale)) | |
2 saujos | vyšninių pomidorų (ar kt. maži) | |
1 vienetas | rausvųjų svogūnų (mažas) | |
2 valgomieji šaukštai | lukštentos saulėgrąžos | |
2 valgomieji šaukštai | parmezano sūrio (tarkuotas) | |
šiek tiek | druskos | |
Padažui: | ||
7 valgomieji šaukštai | graikiško jogurto | |
1 vienetas | avokadų (mažas, nuluptas, be kaulo) | |
2 valgomieji šaukštai | kefyro | |
1 sauja | svogūnų laiškų (susmulkinti) | |
1 sauja | petražolių (susmulkintos) | |
1 sauja | krapų (susmulkinti) | |
0.5 arbatinio šaukštelio | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Padažas – graikišką jogurtą, avokadą, kefyrą, žalumynus, aliejų sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska pagal skonį.
2.
Salotų lapus nuplauname, išpjauname kietąją dalį ir supjaustome į didesnius keturkampius. Sudedame į indą. Sumaišome su ~ 4 v. š. padažo (jei reikia, įdėkite daugiau, o likusį padažą galite laikyti šaldytuve apie savaitę).
3.
Svogūną nulupame, supjaustome griežinėliais, pomidorus perpjauname perpus (jei labai maži, tuomet nepjaustykite). Svogūną, pomidorus uždedame ant salotos lapų, užberiame saulėgrąžas ir parmezano sūrį. Jei reikia pagardiname druska. Skanaus!
Kale salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
( )Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
- Salotos, lapinis kopūstas (kale), 5 lapai
- Vyšniniai pomidorai, ar kt. maži, 2 saujos
- Rausvieji svogūnai, mažas, 1 vienetas
- Lukštentos saulėgrąžos, 2 valgomieji šaukštai
- Parmezano sūris, tarkuotas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Graikiškas jogurtas, 7 valgomieji šaukštai
- Avokadai, mažas, nuluptas, be kaulo, 1 vienetas
- Kefyras, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnų laiškai, susmulkinti, 1 sauja
- Petražolės, susmulkintos, 1 sauja
- Krapai, susmulkinti, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Padažas – graikišką jogurtą, avokadą, kefyrą, žalumynus, aliejų sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska pagal skonį.
Salotų lapus nuplauname, išpjauname kietąją dalį ir supjaustome į didesnius keturkampius. Sudedame į indą. Sumaišome su ~ 4 v. š. padažo (jei reikia, įdėkite daugiau, o likusį padažą galite laikyti šaldytuve apie savaitę).
Svogūną nulupame, supjaustome griežinėliais, pomidorus perpjauname perpus (jei labai maži, tuomet nepjaustykite). Svogūną, pomidorus uždedame ant salotos lapų, užberiame saulėgrąžas ir parmezano sūrį. Jei reikia pagardiname druska. Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai