Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdinė eglutė
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
10 valgomųjų šaukštų cukraus pudros ((baltam glajui))
3 valgomieji šaukštai cukraus ((šokoladiniam glajui))
250 gramų cukraus ((tešlai))
3 valgomieji šaukštai kakavos ((šokoladiniam glajui))
200 gramų medaus ((tešlai))
2 vienetai kiaušinių ((tešlai))
2 vienetai kiaušinių (baltymai (baltam glajui))
600 gramų kvietinių miltų ((tešlai))
3 valgomieji šaukštai pieno ((šokoladiniam glajui))
100 gramų pieniško šokolado ((šokoladiniam glajui))
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties ((baltam glajui))
3 valgomieji šaukštai sviesto ((šokoladiniam glajui))
100 gramų sviesto ((tešlai))
šiek tiek prieskonių (meduoliams (tešlai))
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ((tešlai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.
Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos žvaigždės skirtingų dydžių ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Tada gaminame šokoladinį glajų - šokoladą išlydyti svieste, įpilti cukrų, pieną bei kakavą ir keletą minučių pavirti.
Baltam glajui kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai išplakti, įdėti rūgštelės ir vėl gerai išplakti.
Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos, patepus šokoladiniu glajumi.
Tuomet dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis eglutės forma.
Papuošiame eglutę baltuoju glajumi ir palaukiame kol glajai sustings.
Skanaus.

Kalėdinė eglutė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.
Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos žvaigždės skirtingų dydžių ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Tada gaminame šokoladinį glajų - šokoladą išlydyti svieste, įpilti cukrų, pieną bei kakavą ir keletą minučių pavirti.
Baltam glajui kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai išplakti, įdėti rūgštelės ir vėl gerai išplakti.
Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos, patepus šokoladiniu glajumi.
Tuomet dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis eglutės forma.
Papuošiame eglutę baltuoju glajumi ir palaukiame kol glajai sustings.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai (31)


  • A 2013-12-15 11:14

    Sveiki ,norejau paklausti ar nieko tokio jeigu kiausiniu baltimus trinsiu be mikserio ir kaip ta eglute atvesinti? Kiek laiko tai mazdaug uztrunka :)) Is anksto dekoju


  • Onute 2013-12-06 17:00

    Sveiki, kepiau kelis kartus si skanesta, bet man lipinant ji kazkaip nuslysta ir gaunasi kreiva, ka negerai darau ar sokolado per daug tepu, ar ja reiketu ant kazkokio stovo sumauti kol sustings, sokoladu aptepu abi sausainio puses, po to kito ir lipinu viena ant kito ...Ir pries kiek laiko galima issikepti eglute kiek ji gali stoveti, kad butu skani . isanksto dekoju.:)


  • Gintare 2012-06-05 11:34

    Jau labai senai kepu tokias egles, nerealus desertas kaledoms, ar siaip kokiems baliukams :super: O formas tiesiog reikia pasidaryti ant kartono ir iskociojus tesla graziai ispjaustyt :-) tikrai nieko sudetingo ;-)


  • neringa 2011-12-21 18:11

    norecau paklausti kaip istirpni sukru medu ir t.t reike kad atvestu ar i karsta mase pilti miltus. dekiu uz atsakima :-) noriu isikepti kaledom labai skanai atrodo :super: :jee:


  • Enrika 2011-12-17 11:23

    Šaukštas, tai arbatinis šaukštelis ar valgomasis šaukštas?


  • Ana 2011-11-25 14:20

    Noreciau pabanditi,bet nelabai isivaizduoju kaip reikia iskirpti tas zveigzdes,kaip jus mergaites darot?


  • Ugne 2011-11-17 18:42

    Labai skaniai atrodo :bravo:


  • kristina 2011-06-17 14:28

    na eglute visai skani gaunasi :super: ,bet
    sokoladinio glajaus receptas ne i tema arba toks (sudetingas) kad nemokejau padaryt %-)


  • samanta 2011-02-27 17:56

    :-) :-) :-) :-) puiku ir skanu dar saniau kai su pienu valgai


  • Monika 2010-12-20 19:49

    ar skanu? :-) pasakykit kas gaminot :-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...