Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdinė eglutė iš mėsos
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kalakutų faršo
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
šiek tiek druskos
šiek tiek daržovių (papuošimui)
250 gramų tešlos (sluoksniuota, bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalakutienos faršą sudedame į indą. Supjaustome česnakus ir svogūnus,
morkas sutarkuojame.

Į keptuvę sudedam morkas, įpilame truputį aliejaus, sudedame svogūnus ir česnakus bei viską pakepiname keletą minučių.

Į indą su mėsą įmušame du kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, čiobrelių, dedame krakmolą, apkeptas daržoves ir viską rankomis išminkome.

Iš mėsos formuojame kūgį (imam po gabalėlį mėsos ir lipdom).

Kepame įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 minučių.

Kol kepa mėsa, atšildome tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis.

Imame iškepusią mėsą ir atvėsiname. Apsukame juostelėmis mėsos kūgį ir susmaigstome dantų krapštukais (ant jų vėliau dėsime daržoves).

Mėsos kūgį aptepame kiaušinio baltymo plakiniu ir pašauname į orkaitę 20 minučių.

Puošiame.

Skanaus.

Kalėdinė eglutė iš mėsos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kalakutienos faršą sudedame į indą. Supjaustome česnakus ir svogūnus,
morkas sutarkuojame.

Į keptuvę sudedam morkas, įpilame truputį aliejaus, sudedame svogūnus ir česnakus bei viską pakepiname keletą minučių.

Į indą su mėsą įmušame du kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, čiobrelių, dedame krakmolą, apkeptas daržoves ir viską rankomis išminkome.

Iš mėsos formuojame kūgį (imam po gabalėlį mėsos ir lipdom).

Kepame įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 minučių.

Kol kepa mėsa, atšildome tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis.

Imame iškepusią mėsą ir atvėsiname. Apsukame juostelėmis mėsos kūgį ir susmaigstome dantų krapštukais (ant jų vėliau dėsime daržoves).

Mėsos kūgį aptepame kiaušinio baltymo plakiniu ir pašauname į orkaitę 20 minučių.

Puošiame.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa
Gairės:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...