Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
AUTORIUS:
Asta
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
30 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus (rudasis)
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
150 gramų medaus (arba melasa (apie 4 šaukštus))
1 vienetas kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
0.5 valgomojo šaukšto vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
Glajuo cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė).
Supilkit gautą masę į konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus!

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, įklokite kepimo popierių į kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite apie 12 minučių.
Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvėsti.
Glajuo cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė).
Supilkit gautą masę į konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Asta

Komentarai (30)


  • Kristina 2017-11-21 06:32

    Nuostabaus skonio sausainiai, puikus receptas❗️❗️❗️


  • Marta 2016-11-27 15:35

    Šiandien kepsiu.


  • andrius 2016-01-06 08:44

    tikrai skanus sausainiai♥♥♥♥♥ne galiu atsispirti


  • vaiva 2016-01-06 08:39

    Labai skanus sausainiai ♥♥♥♡


  • viktorija 2016-01-03 12:56

    Mmmmmmm labai skanu:'(


  • Anastasia 2015-12-26 14:38

    Labai skanūs ir traškūs gavosi. ;)


  • Labas 2015-12-21 09:34

    Sveiki,ar negaletumete pasakyti kiek apytiksliai iseina sausainuku?


  • viktorija 2015-12-12 12:39

    Pho joke gardumelis;-)


  • aiste 2015-12-12 12:38

    Joe laaaaaaabaaaaiiii skanuuuus!!!!:-P


  • panelvika 2015-12-12 12:36

    Sitas receptas nuostabus!:D


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...