Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdiniai meduoliai
AUTORIUS:
Rita
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus pudros (glajui)
150 gramų cukraus
100 gramų margarino (tirpintas)
100 gramų medaus
2 valgomieji šaukštai kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (arba kepimo milteliai)
šiek tiek prieskonių (meduoliams)
0.5 vieneto citrinos žievelės
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus.

2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.

3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi lipti prie rankų.

4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formomis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.

Kalėdiniai meduoliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus.

2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.

3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi lipti prie rankų.

4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formomis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (1)


  • Bobutes receptai 2015-11-25 20:50

    Belaukiant Kalėdų


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...