Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdiniai sviestiniai sausainiai
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Kalėdomis kvepiantys sausainiukai. Man truputėlį nepavyko išgauti gražių formų, nes niekada nėra tekę kepti sausainių, bet užtat jų skonis tobulas. Kalėdomis kvepiantys sausainiukai. Man truputėlį nepavyko išgauti gražių formų, nes niekada nėra tekę kepti sausainių, bet užtat jų skonis tobulas. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų miltai
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus pudros
2 vienetai kiaušinių trynių
60 mililitrų pieno
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
250 gramų cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai vandens
2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
šiek tiek maistiniai dažai (arba matcha bei aviečių milteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su 150 g cukraus pudros. Sudėti trynius ir vėl išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti su cinamonu ir šiek tiek pasūdyti. Abi mases sumaišyti. Supilti pieną ir išminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir išpjauti sausainių formas.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Atvėsinti.
4.
Glajui citrinų sultis, 250 g cukraus pudrą ir vandenį sumaišyti ir padalinti į tiek dalių, kiek planuojama naudoti spalvų. Į kiekvieną dalį įdėti dažų. P
5.
atepti glajumi sausainius ir palikti šaldytuve sustingti. Aš laikiau per visą naktį. Vietoj maistinių dažų naudojau matcha arbatos miltelius žaliai spalvai ir aviečių miltelius švelniai rožinei išgauti.

Kalėdiniai sviestiniai sausainiai

Recepto autorius: Kalėdomis kvepiantys sausainiukai. Man truputėlį nepavyko išgauti gražių formų, nes niekada nėra tekę kepti sausainių, bet užtat jų skonis tobulas. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su 150 g cukraus pudros. Sudėti trynius ir vėl išmaišyti.

  2. Miltus sumaišyti su cinamonu ir šiek tiek pasūdyti. Abi mases sumaišyti. Supilti pieną ir išminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir išpjauti sausainių formas.

  3. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Atvėsinti.

  4. Glajui citrinų sultis, 250 g cukraus pudrą ir vandenį sumaišyti ir padalinti į tiek dalių, kiek planuojama naudoti spalvų. Į kiekvieną dalį įdėti dažų. P

  5. atepti glajumi sausainius ir palikti šaldytuve sustingti. Aš laikiau per visą naktį. Vietoj maistinių dažų naudojau matcha arbatos miltelius žaliai spalvai ir aviečių miltelius švelniai rožinei išgauti.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų