Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdinis jogurtinis tortas su persikais
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
850 mililitrų persikų (konservuoti, indelis)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas jogurto (natūralus, indelis)
600 gramų grietinėlės (plakamoji)
8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
50 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti pusę vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir kepti 15 min 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keletą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persikų mase, po to 15 min pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę. Pusę kremo sudėti ant biskvito ir 15 min pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusiu papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persikus.

Kalėdinis jogurtinis tortas su persikais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti pusę vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir kepti 15 min 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keletą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persikų mase, po to 15 min pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę. Pusę kremo sudėti ant biskvito ir 15 min pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusiu papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persikus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (2)


  • ERIKA 2011-01-29 15:35

    jovalas....jopsikmat.... :[email protected]


  • xxx 2010-03-01 17:13

    nju skaniai atrodo-reikes pabandyti :super: :-D ;-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...