Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdinis kalakutas
AUTORIUS:
Jūratė
INGREDIENTAI:
12 vienetų gvazdikėlių
20 gramų juodųjų pipirų (trinti)
100 gramų kedro riešutų
5 vienetai laurų lapų
250 gramų medaus
1 vienetas svogūnų
400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
300 gramų jautienos faršo
4 kilogramai kalakutienos
6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
5 valgomieji šaukštai sojos padažo
5 litrai vandens
250 gramų druskos
7 valgomieji šaukštai sviesto
12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
šiek tiek razinų
200 gramų konjako
500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min.
Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą.
Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve.
Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti.
Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą.
Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska.
Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską.
Gerų švenčių.

Kalėdinis kalakutas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min.
Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą.
Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve.
Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti.
Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą.
Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska.
Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską.
Gerų švenčių.

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (18)


  • Remigijus 2017-12-23 20:01

    Jau 5 metus gaminu pagal si recepta. Per sventes visi jo tik ir laukia.


  • Ira 2015-12-25 23:41

    Kepiau siandien kalakuta naudojant sio recepto marinavimo buda. Idarui pasirinkau apelsinus, obuolius bei dziovintus abrikosus su slyvom, krutineles kisene uzpildziau maskarpones suriu sumaisytu su zolelem ir cesnakais, dar po visa kalakuta po odele paskirsciau sviesto gabaliuku. Kalakutas buvo super skanus, gavau daug pagyru ir tikrai rekomenduoju, didele itaka turejo marinatas, nes jautesi visi jo skoniai, kalakutas buvo lb sultingas, as dar ji bekepdama laisciau sviesto-apelsinu-citrinu padaziuku, viskas gavos super skaniai !!! Patiekiau su spanguoliu uzpilu


  • vilma 2015-11-11 22:52

    As jau dvejus metus kepu fantastiskad skonis patariu visiem pabandyti.


  • Remigija 2014-12-23 13:56

    Labai geras receptas. Praeitas Kaledas pagal ji gaminau ir siais gaminsiu. Kalakutas buvo fantastiskas. Aciu labai.


  • sandra 2014-12-16 14:15

    Ar reikalingas prie tokio kalakuto koks nors padazas?


  • Komentaras Ranis 2013-12-29 00:00

    Nežinau, ar kas nors jums sakė, bet esate labai susireikšminusi... :) Pakeitėte mėsos rūšį - ar tai reiškia, kad pradinis receptas blogas? Aš irgi dėjau kiaulieną vietoj jautienos ir tik vištos kepenėles, širdelių ne, na ir kas? Marinatas puikus - man pakako 2 litrų (o ne 5 litrų) 4 kg kalakutui ir marinavau 3 paras, tai mėsytė buvo super... Kadangi kepiau kepimo rankovėje, būtų užtekę ir 2 val kepimui, nes per 2,5 val perkepė... Dar už krūtinėlės odos užkišau maskarponės su trintu česnaku, prieskoninėm žolelėm ir tarkuota citrinos žievele... Pradinis receptas puikus: pirmą kartą kepiau ir visada kepsiu tik tokį, nes visi liko sužavėti ir ypač įdaras fantastika. Kiekvienos šeimininkės reikalas tobulinti receptą, sukurti tokį, kuris tinka tik jai, bet nereikia rėkti visam pasauliui apie savo įsivaizduojamą nuostabumą ir nepagrįstai kritikuoti kitų :P :)


  • ranis 2013-12-26 11:17

    Na sitas receptas svelniai tariant niekalas, pabandem ir daugiau niekada to nebedarysime... Koks nemoksa i liesa paukstiena sugalvojo deti liesa jautienos farsa ir sirdeles bei kepeneles? O reiketu deti riebu kiaulienos farsiuka ir skonis pasikeistu kardinaliai:) Paslakstymui rekomenduojamos puses citrinos ir vieno apelsino sultys su sviestuku tai labai mazai, to skystymelio nereiketu gaileti, nes jis labai jau skanus, ir tas pukstis turetu maudytis siame skystimelyje , o po to uzpilti gausiai ant mesytes, va tada jega:) WK3


  • remigijus 2011-12-16 09:42

    jo jo mes irgi kartosime siais metais si receptuka :super:


  • Don 2011-12-15 23:25

    Nerealus receptas. jau trecius metus is eiles kepu taip kalakuta ir toliau kepsiu:) rekomenduoju visiems. kastonus galima pakeisti ryziais. :super:


  • remigijus 2010-12-31 14:39

    tas geras receptas,vietoi kastonu dejau migdolus kepintus,nes kastonu niekur neradau,idara galvojau suvalgysim dar nesukise i kalakuta, bet uzteko, nes kalakutas buvo 8 kg,tad viska dvigubinau :) visi kas ragavo uzsirase si recepta :) didelis dekui sio recepto autoriui :super: :super:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...