Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų avižinių sausainių
50 gramų graikinių riešutų
200 gramų kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų varškės
500 gramų grietinėlės
250 gramų jogurtinės grietinės
500 gramų konservuotų persikų
200 gramų uogų (Šaldytos ar šviežios (avietės, braškės))
3 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
6 valgomieji šaukštai cukraus
300 gramų moliūgų (tarkuotas, virtas)
2 vienetai apelsinų
1 sauja vyniuogių
1 saujelė spanguolių
6 valgomieji šaukštai želatinos
1 pakelis kivių želė
2 vienetai žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumalti sausainius su riešutais.

Išlydytą sviestą sumaišyti ir trumpai užvirti su sutirštintu pienu (100 g.).

Išminkyti, sudėti į torto formą, išlyginti ant dugno ir pakepti apie 12 minučių. Torto pagrindas gaunasi kietas, man tokio ir reikėjo.
2.
Greitinę trumpai paplakti su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais sukraus.
Ją sumaišyti su kitais pieno produktais. Dar įspausti laimo.
3.
Paimti apie 200 mililitrų persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruošti želatiną.
2/3 supilti į baltą masę, o kitą palikti geltonam kremui.
4.
Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišyti mikseriu su 3 konservuotais persikais ir 100 gramų sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, įspausti laimo.
Išmaišyti gerai, supilti likusią želatiną, išmaišyti.
5.
Tortinės kraštus apdėti persikais, uogomis, įpilti baltos masės, trumpai pašaldyti, dėti pjaustytų persikų, į tarpus pilti uogų. Trumpai pašaldyti ir vėl užpilti baltu kremu.
Tuomet palaikyti šaldytuve kol paviršius bus tikrai sustingęs.
6.
Tuomet pilti geltoną kremą. Užšaldyti.
7.
Puošti vaisias ir uogomis pagal savo norus, užlieti ežerą iš kivių želė. Paprasta ir skanu, sakė.:)

Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sumalti sausainius su riešutais.

    Išlydytą sviestą sumaišyti ir trumpai užvirti su sutirštintu pienu (100 g.).

    Išminkyti, sudėti į torto formą, išlyginti ant dugno ir pakepti apie 12 minučių. Torto pagrindas gaunasi kietas, man tokio ir reikėjo.

  2. Greitinę trumpai paplakti su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais sukraus.
    Ją sumaišyti su kitais pieno produktais. Dar įspausti laimo.

  3. Paimti apie 200 mililitrų persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruošti želatiną.
    2/3 supilti į baltą masę, o kitą palikti geltonam kremui.

  4. Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišyti mikseriu su 3 konservuotais persikais ir 100 gramų sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, įspausti laimo.
    Išmaišyti gerai, supilti likusią želatiną, išmaišyti.

  5. Tortinės kraštus apdėti persikais, uogomis, įpilti baltos masės, trumpai pašaldyti, dėti pjaustytų persikų, į tarpus pilti uogų. Trumpai pašaldyti ir vėl užpilti baltu kremu.
    Tuomet palaikyti šaldytuve kol paviršius bus tikrai sustingęs.

  6. Tuomet pilti geltoną kremą. Užšaldyti.

  7. Puošti vaisias ir uogomis pagal savo norus, užlieti ežerą iš kivių želė. Paprasta ir skanu, sakė.:)

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų