Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdomis kvepiantys imbieriniai sausainiai
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
200 gramų cukraus (rudasis)
4 arbatiniai šaukšteliai imbierų
300 gramų medaus
2 arbatiniai šaukšteliai muskato (maltas)
2 vienetai kiaušinių
800 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkite medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!

Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius.
Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan.
Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.

Kalėdomis kvepiantys imbieriniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkite medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus!

Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius.
Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan.
Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • Tomas 2013-03-02 17:27

    Naturalūs bičių produktai. Medus, žiedadulkės, bičių duonelė,....... w w w.tomobites.lt


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...