Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalėdų grybukai baravykai
AUTORIUS:
mia30
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aguonų
200 gramų cukraus
250 gramų margarino (arba sviestas)
5 vienetai kiaušinių
4 stiklinės kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės grietinės
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi 60 vnt. grybukų.

Glajus baltas:
kiaušinio baltymas 1
cukaraus pudros 2 stiklinės

Rudas glajus:
kiaušinio 3 baltymai
kakavos 1 šaukštas
juodojo šokolado 200 g
cukraus pudros 2 stiklinės

Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą.
Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniužuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų.
Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingredientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm :)

Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Taip išplakame baltymus sudedame kakavą ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas, tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios.
Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas, sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia.
Skanaus!
P.S. gaila, neimanoma daugiau nuotrauku ikelt, o 5kel2iau daugiau,kaip kas kur daroma. :)

Kalėdų grybukai baravykai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gaunasi 60 vnt. grybukų.

Glajus baltas:
kiaušinio baltymas 1
cukaraus pudros 2 stiklinės

Rudas glajus:
kiaušinio 3 baltymai
kakavos 1 šaukštas
juodojo šokolado 200 g
cukraus pudros 2 stiklinės

Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus ir minkyti tešlą.
Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniužuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
Iškeptus grybukus reikia apdailinti, juos apskusti, kad nebūtų nelygumų.
Po to imamės sudėtingesnių darbų, tai yra balto glajaus darymas, ir kotukų aptepimas. Iš nurodytų ingredientų išplakame baltą glajų, jis bus pakankamai tirštas, o tai labai gerai. Pamirkome kotukus į glajų ir pamirkome į aguonas, kad atrodytų, kaip su žemikėm :)

Toliau kepuryčių rudos masės darymas. Taip išplakame baltymus sudedame kakavą ir išsitirpinę šokoladą ant garų supilame į masę. Kadangi šokoladas karštas, tai ir masė bus tamsesnė. Ir kepurytės grybukų bus tamsios.
Kai jau apdžiūsta kotai, tada merkiame ir su teptuku padailiname, kur reikia. Ir viskas, sudedame į kiaušinių dėkliukus ir paliekame kol išdžius visiškai. Labai skanūs baravykai. Aišku, visam tam malonumui reikia daug laiko ir kantrybės. Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų, taip ir čia.
Skanaus!
P.S. gaila, neimanoma daugiau nuotrauku ikelt, o 5kel2iau daugiau,kaip kas kur daroma. :)

Receptą atsiuntė mia30

Komentarai (25)


  • audrone 2013-11-24 12:43

    man kiausiniu padeklas nepatogus as avizinius dribsnius i bletutes ispilu ir grybukai net ne nuvarva...........


  • margarita 2012-08-19 21:52

    .... ;-) tai va-grybuku seimyneles gime is reikalo-kai neturejau i ka sustatyt,o labai reikejo butent grybukeliu-pradejau kol nesudziuvo glajus-remti viena prie kito-ziuriu-o!eurika-giminems,seimyniniu kruveles sukursiu-ir neiprasta ir idomu,ir visi pastebeti-ir linkejimu gali buti-taip ir gime ideja-nu bet juk ne viena as isradinga-o rankiniu budu-kaip sakau -galima tokiuuuu ispudingu seimynu prikurti..... :super2: :soku:


  • margarita 2012-08-19 21:45

    galima pasigrybauti ir be keptuves-kepti trapios teslos pagrindu,pasikviesti vaikus,anukus-ir formuoti kotelius,bet jie naturaliausi iseina,jei du iskeptus klijuoji glaistu i viena,o kepureles-bumbuliukai,kai iskepa,truputi pagramzti vietele negilia kotukui-,vienu zodziu reik meginti,pajungti nuovokuma ir fantazija-iseina tooookios grybu seimyneles....pasaka!ir seimom,ir giminem irporom -kaip tik nori...nu kai kepsiu-padarysiu foto-jums tikriausiai graziau iseis,bet ir mano bus puikus i skanus!sekmes kuryboje!svarbu kurti,vaisinti,nu ir paciai prie kavutes koki brokini bobausiuka suskanauti... :jee: :soku: :soku2:


  • margarita 2012-08-19 21:38

    :soku2: visada naudojau ir naudoju kiausiniu deklus,patogiausias budas-bet paprasau pora nauju deklu pardavejos,jos geros ,duoda,pati atiduodu naudotus,...o kur tu bacilu ner....bijai vilko,tai neik i miska :-) , :soku2:


  • vija 2012-06-23 20:43

    ;-( nesamone,kad visur jei nori pasidaryt grybuku tai reik spec. keptuves! :fuu: :[email protected]


  • Paule 2011-07-11 17:52

    Bandziau daryti. Pavyko. Skanu. :super: :super: :super: :parselis: :alus: :bucinys:


  • Krystyna 2011-03-17 16:13

    Labai aciu uz atsakyma:)))


  • lialia 2011-03-17 09:32

    As tai is senu laiku turiu, o siaip ten kur parduodami visokie yvairus puodai, indai skirti pyragu kepimams ir kt.


  • Krystyna 2011-03-17 00:53

    Labas vakaras, norejau paklausti kur butu galima rasti ta grybuku keptuve? :-) nes labai noriu pameginti padaryti :taip:


  • Jurgita 2011-03-03 20:08

    puikus grybukai :super:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...