Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kalmaras savo rasale
AUTORIUS:
Marina
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
šiek tiek laurų lapų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek baltojo vyno
šiek tiek kalmarų
šiek tiek kalmarų (rasalas)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viskas pilama iš akies ir pagal skonį.
Kalmarą nuplaukite ir valykite po tekančiu vandeniu.
Atsargiai išimkite maišelį su rasalu ir akis.
Įkaitinkite keptuvę su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, įdėkite neluptas česnako skilteles, lauro lapelius, visą kalmarą ir uždenkite dangčiu.
Ant stiprios ugnies jis turėtų kepti iki 5 minučių.
Su mediniu smaigtuku patikrinkite ar kalmaras minkštas, ir, jeigu taip, išleiskite į keptuvę kalmaro rasalą ir įpilkite maždaug stiklinę balto vyno.
Patroškinkite keletą minučių ir baigta.
Į lėkštę sudėkite visą keptuvės turinį ir pabarstykite stambia druska.
Kalmaras valgomas be bulvių ir su padažu, kuris pasilieka keptuvėje.
Dažniausiai tokie patiekalai valgomi su balta duona.
Labai skanu ir greita!

Kalmaras savo rasale

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viskas pilama iš akies ir pagal skonį.
Kalmarą nuplaukite ir valykite po tekančiu vandeniu.
Atsargiai išimkite maišelį su rasalu ir akis.
Įkaitinkite keptuvę su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, įdėkite neluptas česnako skilteles, lauro lapelius, visą kalmarą ir uždenkite dangčiu.
Ant stiprios ugnies jis turėtų kepti iki 5 minučių.
Su mediniu smaigtuku patikrinkite ar kalmaras minkštas, ir, jeigu taip, išleiskite į keptuvę kalmaro rasalą ir įpilkite maždaug stiklinę balto vyno.
Patroškinkite keletą minučių ir baigta.
Į lėkštę sudėkite visą keptuvės turinį ir pabarstykite stambia druska.
Kalmaras valgomas be bulvių ir su padažu, kuris pasilieka keptuvėje.
Dažniausiai tokie patiekalai valgomi su balta duona.
Labai skanu ir greita!

Receptą atsiuntė Marina

Komentarai (1)


  • Lina 2012-02-05 00:14

    Man tikrai atrodo "skanus" receptukas. Dabar gyvenu kur daug svieziu juros gerybiu ir ieskau ka galeciau pasigaminti. Si recepta butinai isbandysiu ir noreciau surasti daugiau "protingu" receptu is juros gerybiu ir kitu retu zuvu, kuriu Lietuvoje nenusipirksi, pvz. murena, tikrai noreciau suzinoti ka galima is jos skaniai paruosti.


Daugiau receptų