
500 gramų | kiaulės šoninės |
450 gramų | kvietinių miltų |
200 gramų | sviesto (arba margarinas) |
3 vienetai | kiaušinių |
4 galvos | svogūnų |
150 gramų | grietinės (18%) |
100 mililitrų | vandens (verdantis) |
2 vienetai | sultinio kubelių |
šiek tiek | malti juodieji pipirai |
Karaimų kibinai (sultingi)

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Kiaulienos šoninė, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Sviestas, arba margarinas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Svogūnai, 4 galvos
- Grietinė, 18%, 150 gramų
- Vanduo, verdantis, 100 mililitrų
- Sultinio kubeliai, 2 vienetai
- Malti juodieji pipirai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius. Viską gerai išminkome ir palaikome celofane, tiesiog ant stalo, dvi valandas. Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.
Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje.
Patarimas: esu kepusi kibinus aibę kartų, pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka būtent 18% grietinė. Tešla gaunasi labiau elastinga ir iškočioja plonai bei neįplyšta. Taipogi geriausias tešlai yra margarinas – EVE.
Komentarai (5)
Kodel kepant kibinai sutrūkinėja per vidurį,bet tešlą daroma pagal šiuos produktus
aciu uz recepta
Ačiu už receptą
aš dedu tik 1 kiaušinį gaunasi irgi skanūs trapūs
Labai skanus gaunasi ;) Aciu uz recepta