Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Karaimų kibinai (sultingi)
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų kiaulės šoninės
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (arba margarinas)
3 vienetai kiaušinių
4 galvos svogūnų
150 gramų grietinės (18%)
100 mililitrų vandens (verdantis)
2 vienetai sultinio kubelių
šiek tiek malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius. Viską gerai išminkome ir palaikome celofane, tiesiog ant stalo, dvi valandas. Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.
2.
Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje.
3.
Patarimas: esu kepusi kibinus aibę kartų, pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka būtent 18% grietinė. Tešla gaunasi labiau elastinga ir iškočioja plonai bei neįplyšta. Taipogi geriausias tešlai yra margarinas – EVE.

Karaimų kibinai (sultingi)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius. Viską gerai išminkome ir palaikome celofane, tiesiog ant stalo, dvi valandas. Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.

  2. Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje.

  3. Patarimas: esu kepusi kibinus aibę kartų, pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka būtent 18% grietinė. Tešla gaunasi labiau elastinga ir iškočioja plonai bei neįplyšta. Taipogi geriausias tešlai yra margarinas – EVE.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai (5)


  • Vida 2019-10-07 00:24

    Kodel kepant kibinai sutrūkinėja per vidurį,bet tešlą daroma pagal šiuos produktus


  • Jane 2019-03-05 06:50

    aciu uz recepta


  • Irena aa 2019-02-09 08:36

    Ačiu už receptą


  • as 2019-02-08 20:21

    aš dedu tik 1 kiaušinį gaunasi irgi skanūs trapūs


  • Justyna 2017-11-09 17:03

    Labai skanus gaunasi ;) Aciu uz recepta


Daugiau receptų