Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Karamelinis šokoladinis Napoleonas
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (pertepimui)
3 valgomieji šaukštai kavos (pertepimui, stipri, paruošta)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
100 gramų juodojo šokolado (antram pertepimui)
šiek tiek druskos (tešlai)
200 gramų sviesto (antram pertepimui, kambario temperatūros)
200 gramų sviesto (pertepimui, kambario temperatūros)
300 gramų sviesto (tešlai)
225 gramai grietinės (tešlai)
1 vienetas kondensuoto pieno (antram pertepimui, saldintas, skardinė)
1 vienetas kondensuoto pieno (pertepimui, "Rududu")
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Karamelinio pertepimo gamyba:
1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.

Šokoladinio pertepimo gamyba:
Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.

Torto sluoksniavimas:
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.

P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.

Skanaus!!

Karamelinis šokoladinis Napoleonas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Karamelinio pertepimo gamyba:
1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.

Šokoladinio pertepimo gamyba:
Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.

Torto sluoksniavimas:
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.

P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.

Skanaus!!

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų