Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Karamelinis tortas
AUTORIUS:
Liucija, lithuanianintheusa.com
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Visų tortų mėgėjų džiaugsmas bus karamelinis pertepimas ir šokoladinis kremas, tiesiog tobuli… Biskvitai kažkuo primena purius, drėgnus sausainius, tad viskas kartu dera Visų tortų mėgėjų džiaugsmas bus karamelinis pertepimas ir šokoladinis kremas, tiesiog tobuli… Biskvitai kažkuo primena purius, drėgnus sausainius, tad viskas kartu dera nuostabiai. Šitas torčiukas yra vienas iš tų, kurių vis nori ir nori dėtis į lėkštę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija, lithuanianintheusa.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pertepimui:
200 mililitrų plakamoji grietinėlė
100 gramų juodojo šokolado (arba pieniško)
3 valgomieji šaukštai filadelfijos kreminio sūrio
Tešlai:
2 stiklinės miltai
400 gramų kondensuoto pieno
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
Kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
60 gramų sviesto
50 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
Sulaistymui:
250 mililitrų vandens (karšto, virinto)
3 arbatiniai šaukšteliai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Papločiai: sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame pravėsti. Kiaušinius gerai išplakame, sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją, išmaišome iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, ir įsijojame į kiaušinių masę, viską išplakame. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Aš kepiau 28 cm išardomoje tortinėje. Tortinės dugną patepame sviestu, pilame 1/3 papločių tešlos, kepame apie 15-20 min, taip iškepame visus papločius. Paliekame visiškai atvėsti.
2.
Karamelinis kremas: sviestą išlydome prikaistuvyje ant viryklės, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome ir kaitiname vis maišant ant silpnos ugnies, kol gausime vientisą, blizgią masę. Reikia kaitinti ~20-25 min.
3.
Papločių sulaistymui: karštame vandenyje sumaišome kavą ir cukrų. Paliekame atvėsti.
4.
Šokoladiniam kremui: šokoladą ištirpiname garų vonelėje, paliekame pravėsti. Grietinėlę plakame, kol pradeda tirštėti, tuomet sudedame Philadelfia sūrį ir plakame, kol gauname tirštą masę, supilame pravėsusį šokoladą ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
5.
Torto paruošimas: papločius gerai subadome dantų krapštuku iš abiejų pusių, vieną papločių pusę sulaistome kavos-cukraus mišiniu, paliekam porai minučių, kad įsigertų. Tuomet dedame į tortui skirtą lėkštę pirmą paplotį, tepame pusę karamelinio pertepimo, užbarstome pusę graikinių riešutų, dedame antrą paplotį, vėl pertepimas ir graikiniai riešutai, ir dedame 3 paplotį, jį užtepame visu šokoladiniu kremu, tiek viršų, tiek kraštus, gražiai išlyginame ir paliekame stengti šaldyuve pernakt. Kitą dieną puošiame, kaip patinka. Skanaus!

Karamelinis tortas

Recepto autorius: Visų tortų mėgėjų džiaugsmas bus karamelinis pertepimas ir šokoladinis kremas, tiesiog tobuli… Biskvitai kažkuo primena purius, drėgnus sausainius, tad viskas kartu dera ( ...daugiau ) Liucija, lithuanianintheusa.com
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Pertepimui: Tešlai: Kremui: Sulaistymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Papločiai: sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame pravėsti. Kiaušinius gerai išplakame, sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją, išmaišome iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, ir įsijojame į kiaušinių masę, viską išplakame. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Aš kepiau 28 cm išardomoje tortinėje. Tortinės dugną patepame sviestu, pilame 1/3 papločių tešlos, kepame apie 15-20 min, taip iškepame visus papločius. Paliekame visiškai atvėsti.

  2. Karamelinis kremas: sviestą išlydome prikaistuvyje ant viryklės, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome ir kaitiname vis maišant ant silpnos ugnies, kol gausime vientisą, blizgią masę. Reikia kaitinti ~20-25 min.

  3. Papločių sulaistymui: karštame vandenyje sumaišome kavą ir cukrų. Paliekame atvėsti.

  4. Šokoladiniam kremui: šokoladą ištirpiname garų vonelėje, paliekame pravėsti. Grietinėlę plakame, kol pradeda tirštėti, tuomet sudedame Philadelfia sūrį ir plakame, kol gauname tirštą masę, supilame pravėsusį šokoladą ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

  5. Torto paruošimas: papločius gerai subadome dantų krapštuku iš abiejų pusių, vieną papločių pusę sulaistome kavos-cukraus mišiniu, paliekam porai minučių, kad įsigertų. Tuomet dedame į tortui skirtą lėkštę pirmą paplotį, tepame pusę karamelinio pertepimo, užbarstome pusę graikinių riešutų, dedame antrą paplotį, vėl pertepimas ir graikiniai riešutai, ir dedame 3 paplotį, jį užtepame visu šokoladiniu kremu, tiek viršų, tiek kraštus, gražiai išlyginame ir paliekame stengti šaldyuve pernakt. Kitą dieną puošiame, kaip patinka. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija, lithuanianintheusa.com

Komentarai


Daugiau receptų