Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Karamelizuotų svogūnų pyragėliai su džiovintais baravykais
AUTORIUS:
Dovilė B.
Porcijų skaičius: 6
Autorius apie receptą: Prieš keletą metų gaminau karmelizuotų svogūnų džemą, kuris nustebino skoniu, konsistencija ir tuo, kad niekas neatspėjo iš ko jis. Šį kartą nusprendžiau pagaminti Prieš keletą metų gaminau karmelizuotų svogūnų džemą, kuris nustebino skoniu, konsistencija ir tuo, kad niekas neatspėjo iš ko jis. Šį kartą nusprendžiau pagaminti karamelizuotų svogūnų pyragą ir jį pagardinau džiovintais baravykais (...daugiau) Dovilė B.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Įdarui:
2 vienetai svogūnų
70 gramų džiovintų baravykų
2 valgomieji šaukštai vyno acto (raudonojo vyno)
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio pipirai
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
Tešlai:
170 gramų miltai
50 gramų kietojo sūrio
100 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kiaušinių (aptepimui)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Tešlai miltus sumaišyti su druska, sudėti pjaustytą šaltą sviestą ir viską gerai tarp pirštų ištrinti, kol gausis trupiniai. Tuomet suberti tarkuotą sūrį ir įmušti 1 kiaušinį. Išminkyti tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų arba nakčiai. Tada iškočioti ir sudėti į formeles.
2.
Įdarui svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepti ant silpnos ugnies kol suminkštės ir pradės keisti spalvą. Tuomet įberti rudojo cukraus, palaukti kol jis pradės karamelizuotis, įpilti raudonojo vyno acto, šiek tiek viską patroškinti. Kol kepa svogūnai, džiovintus baravykus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti, kad sumikštėtų. Tuomet susmulkinti ir sudėti į svogūnų masę. Viską pagardinti druska ir pipirais.
3.
Šaukštu pripildyti formeles svogūnų mase ir ant jų užpilti po vieną šaukštą kiaušinio plakinio. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Karamelizuotų svogūnų pyragėliai su džiovintais baravykais

Recepto autorius: Prieš keletą metų gaminau karmelizuotų svogūnų džemą, kuris nustebino skoniu, konsistencija ir tuo, kad niekas neatspėjo iš ko jis. Šį kartą nusprendžiau pagaminti ( ...daugiau ) Dovilė B.
  • Porcijų skaičius: 6
Įdarui: Tešlai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Tešlai miltus sumaišyti su druska, sudėti pjaustytą šaltą sviestą ir viską gerai tarp pirštų ištrinti, kol gausis trupiniai. Tuomet suberti tarkuotą sūrį ir įmušti 1 kiaušinį. Išminkyti tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų arba nakčiai. Tada iškočioti ir sudėti į formeles.

  2. Įdarui svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepti ant silpnos ugnies kol suminkštės ir pradės keisti spalvą. Tuomet įberti rudojo cukraus, palaukti kol jis pradės karamelizuotis, įpilti raudonojo vyno acto, šiek tiek viską patroškinti. Kol kepa svogūnai, džiovintus baravykus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti, kad sumikštėtų. Tuomet susmulkinti ir sudėti į svogūnų masę. Viską pagardinti druska ir pipirais.

  3. Šaukštu pripildyti formeles svogūnų mase ir ant jų užpilti po vieną šaukštą kiaušinio plakinio. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Dovilė B.

Komentarai


Daugiau receptų