Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Karolio obuolių pyragas
AUTORIUS:
Karolis
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono (apvoliojimui)
šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
1 stiklinė cukraus
5 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai nusiplaunam rankas ir pradedam gaminti:)
Sudedame visą cukrų, kepimo miltelius ir įmušame kiaušinius (baltymo nuo trynio skirti nereikia), viską išmaišome su mikseriu.
Pilame aliejų ir po to sudedame miltus.
Viską išmaišome mikseriu.
Turime gauti grietinės tirštumo tešlą, todėl, jei tešla gaunasi per skysta dedame dar miltų.
Dabar supjaustome obuolius ir juos išvoliojame ar apibarstome cinamonu.
Sumetame juos ant kepimo popieriaus, užpilame tešla.
Viršų dar apibarstyti vaniliniu cukrumi.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 22-28 min. 200-220 laipsnių temperatūroje.
Jeigu norime, apibarstome vos vos ištraukus pyragą cukraus pudra.
Skanaus.

DUK:
Kam pyragui tas aliejus?
Aliejus prideda purumo.

5 Kiaušiniai ar ne per daug ?
Teko kepti ir su dviem išėjo, tik kad spalvos nelabai geros buvo.

Kiek laiko dažniausia laikosi pyragas ?
Kai dalinamės su daugeliu kaimynų nepakanka nė kelioms valandoms, nes tikrai labai skanu :)

Visos teisės į receptą priklauso Karoliui Vyčiui . Vycius.co.cc

Karolio obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gerai nusiplaunam rankas ir pradedam gaminti:)
Sudedame visą cukrų, kepimo miltelius ir įmušame kiaušinius (baltymo nuo trynio skirti nereikia), viską išmaišome su mikseriu.
Pilame aliejų ir po to sudedame miltus.
Viską išmaišome mikseriu.
Turime gauti grietinės tirštumo tešlą, todėl, jei tešla gaunasi per skysta dedame dar miltų.
Dabar supjaustome obuolius ir juos išvoliojame ar apibarstome cinamonu.
Sumetame juos ant kepimo popieriaus, užpilame tešla.
Viršų dar apibarstyti vaniliniu cukrumi.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 22-28 min. 200-220 laipsnių temperatūroje.
Jeigu norime, apibarstome vos vos ištraukus pyragą cukraus pudra.
Skanaus.

DUK:
Kam pyragui tas aliejus?
Aliejus prideda purumo.

5 Kiaušiniai ar ne per daug ?
Teko kepti ir su dviem išėjo, tik kad spalvos nelabai geros buvo.

Kiek laiko dažniausia laikosi pyragas ?
Kai dalinamės su daugeliu kaimynų nepakanka nė kelioms valandoms, nes tikrai labai skanu :)

Visos teisės į receptą priklauso Karoliui Vyčiui . Vycius.co.cc

Receptą atsiuntė Karolis

Komentarai (379)


  • Zita 2018-11-27 12:17

    Viska darau taip pat tik obuolius imaisau i tesla. Ir greita ir labai skanu.


  • Agne 2018-09-23 20:52

    O stikline tai 200 ar 250 gr.?


  • Asta 2018-08-24 12:42

    as jau antri metai kepu tik pagal si recepta visada skaniai gaunasi.


  • Regina 2018-08-03 10:54

    As visuomet kepu tik pagal Karolio recepta,visi labai giria


  • Irena p 2018-07-29 09:12

    Puikus receptas darbo nedaug skonis atrodo puikus


  • Fhx 2018-07-21 01:18

    Karoli! Kepimo miltelius visada sumaišoma su miltais!


  • Giedrė 2017-11-23 13:28

    Aš taip pat kepu pyragą tik pagal Karolio receptą, ačiū :) Kadangi mėgstu improvizuoti, tai dar kartais paskaninu graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis. Cukraus truputį "nuvagiu" ir įberiu mažą žiupsnelį druskos:)


  • Julija 2017-10-11 18:31

    Koks matavimas? Rasant "stikline" turite omeny 200 ml? Tokiu atveju per tirsta tesla gavosi, lyginant ja su "grietines tirstumu".


  • Viktorija 2017-05-22 18:55

    Puikus pyragas! Niekada nenuvyle :) si karta vietoj obuoliu dejau rabarbarus ir vel - labai skanu. Aciu Karoliui uz toki universalu recepta ;)


  • proga 2017-05-14 19:23

    labai skanus ir labai lengvai paruosiamas super


Daugiau receptų