Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Karštas vyšnių pyragas su kardamonu
AUTORIUS:
Alma K.
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
1.2 litro pieno
200 gramų vyšnių ((šviežios arba šaldytos, be kauliukų))
500 mililitrų miltai
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kardamono (maltas )
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai cukraus
200 mililitrų grietinėlės (35% riebumo)
40 gramų cukraus pudros
25 gramai šokoladas ( kepinių)
900 mililitrų ledų ((vanilinis plombyras))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Plaktuvu suplakti 1 litrą pieno ir kiaušinius. Įdėti malto kardamono, išmaišyti.
2.
Į miltus supilti druską, kiaušinių bei pieno plakinį ir sumaišyti. Inde virš karšto vandens išlydyti sviestą. Lėtai maišant supilti pravėsusį lydytą sviestą į tešlą ir vėl gerai išmaišyti. Gana skystą (panašaus tirštumo kaip blynams) tešlą palikti brinkti šaldytuve apie 30 min.
3.
Supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstyti šaldytomis arba šviežiomis vyšniomis ir cukrumi. Kepti įkaitintoje iki 225°C temp. laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 min.
4.
Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu iki standumo. Baigiant plakti supilti cukraus pudrą ir išmaišyti.
5.
Kepinių šokoladą ištirpinti inde virš karšto vandens vonelės. Po truputį maišant pilti 200 ml pieno kol gausis skystas šokoladinis padažas.
6.
Karštą pyragą supjaustyti trikampėliais. Pusę jų kiekio puošti plakta grietinėle bei skystu šokolado padažu. Kitą dalį pyragaičių papuošti ledais su skystu šokolado padažu. Apibarstyti cukraus pudra. Valgyti karštą arba šiltą.

Karštas vyšnių pyragas su kardamonu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Plaktuvu suplakti 1 litrą pieno ir kiaušinius. Įdėti malto kardamono, išmaišyti.

  2. Į miltus supilti druską, kiaušinių bei pieno plakinį ir sumaišyti. Inde virš karšto vandens išlydyti sviestą. Lėtai maišant supilti pravėsusį lydytą sviestą į tešlą ir vėl gerai išmaišyti. Gana skystą (panašaus tirštumo kaip blynams) tešlą palikti brinkti šaldytuve apie 30 min.

  3. Supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstyti šaldytomis arba šviežiomis vyšniomis ir cukrumi. Kepti įkaitintoje iki 225°C temp. laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 min.

  4. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu iki standumo. Baigiant plakti supilti cukraus pudrą ir išmaišyti.

  5. Kepinių šokoladą ištirpinti inde virš karšto vandens vonelės. Po truputį maišant pilti 200 ml pieno kol gausis skystas šokoladinis padažas.

  6. Karštą pyragą supjaustyti trikampėliais. Pusę jų kiekio puošti plakta grietinėle bei skystu šokolado padažu. Kitą dalį pyragaičių papuošti ledais su skystu šokolado padažu. Apibarstyti cukraus pudra. Valgyti karštą arba šiltą.

Receptą atsiuntė Alma K.

Komentarai


Daugiau receptų