Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kavos tortas su riešutais
AUTORIUS:
Gabrielė
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
150 gramų cukraus
150 gramų graikinių riešutų
8 valgomieji šaukštai kavos (tirpstanti)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
400 gramų sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai konjako
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Kremas: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens.
Riešutus pasmulkinti.
Išsukti 200 g sviesto su cukraus pudra, sudėti pusę riešutų ir ištirpintą kavą.
Palikti kremą pusvalandžiui šaldytuve.
Tešla: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens.
Išsukti 200 g sviesto su cukrumi ir po vieną įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Įdėti truputį riešutų ir ištirpintą kavą. Gerai išmaišyti.
Iš tešlos padaryti 2 papločius ir kepti juos 25 min.
Atvėsintus papločius sudrėkinti konjaku ir pertepti kremu.
Torto viršų taip pat aptepti kremu, papuošti riešutais.

Kavos tortas su riešutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Kremas: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens.
Riešutus pasmulkinti.
Išsukti 200 g sviesto su cukraus pudra, sudėti pusę riešutų ir ištirpintą kavą.
Palikti kremą pusvalandžiui šaldytuve.
Tešla: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens.
Išsukti 200 g sviesto su cukrumi ir po vieną įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Įdėti truputį riešutų ir ištirpintą kavą. Gerai išmaišyti.
Iš tešlos padaryti 2 papločius ir kepti juos 25 min.
Atvėsintus papločius sudrėkinti konjaku ir pertepti kremu.
Torto viršų taip pat aptepti kremu, papuošti riešutais.

Receptą atsiuntė Gabrielė

Komentarai


Daugiau receptų