Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kebabai
AUTORIUS:
Jolanta.M
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų (įdarui)
2 valgomieji šaukštai cukraus (lavašui)
3 česnakų (padažui)
šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
1 vienetas kopūstų (kinietiški, įdarui)
3 vienetai pomidorų pastos (įdarui)
1 vienetas vištos filė (kepta arba rūkyta, įdarui)
600 gramų kvietinių miltų (lavašui)
80 gramų majonezo (padažui)
200 mililitrų vandens (šiltas, lavašui)
1 arbatinis šaukštelis druskos (lavašui)
10 valgomųjų šaukštų aliejaus (lavašui)
2 valgomieji šaukštai mielių (sausos, lavašui)
80 gramų kečupo (padažui)
šiek tiek svogūnų laiškų (įdarui)
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų bazilikų (lavašui)
šiek tiek krapų (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Pirmiausia pasidarome tešlą lavašui. Mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame, kol pakils. Tada miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir viską gerai išminkome. Tešlą padedame šiltai, kad pakiltų ir padvigubėtų. Pakilusią tešlą padaliname į 12-14 vienodų rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame plonai į apvalų blynelį, kurį kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol truputį pagelsta. Vienos pusės nekepti ilgiau nei 1minutę. Iškepusius lavašus dėti į maišelį, kad nesudžiūtų.
Pasiruošiame įdarą,.
Daržoves supjaustome smulkiai, pabarstome pipirais, druska. Galima įspausti truputį citrinos sulčių ir išmaišome.
Ant lavašo dėti kelis šaukštus daržovių, uždėti mėsos, pabarstyti SANTA MARIA krapais ir užpilti padažo. Viską susukame ir apkepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Kebabai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasidarome tešlą lavašui. Mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame, kol pakils. Tada miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir viską gerai išminkome. Tešlą padedame šiltai, kad pakiltų ir padvigubėtų. Pakilusią tešlą padaliname į 12-14 vienodų rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame plonai į apvalų blynelį, kurį kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol truputį pagelsta. Vienos pusės nekepti ilgiau nei 1minutę. Iškepusius lavašus dėti į maišelį, kad nesudžiūtų.
Pasiruošiame įdarą,.
Daržoves supjaustome smulkiai, pabarstome pipirais, druska. Galima įspausti truputį citrinos sulčių ir išmaišome.
Ant lavašo dėti kelis šaukštus daržovių, uždėti mėsos, pabarstyti SANTA MARIA krapais ir užpilti padažo. Viską susukame ir apkepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta.M

Komentarai (1)


  • Tomas 2015-12-01 14:59

    Ka daryt su mesa?


Daugiau receptų