Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kebabas ant iešmo
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kalendrų
šiek tiek petražolių
2 vienetai svogūnų
400 gramų veršienos
šiek tiek druskos
šiek tiek avienos
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avieną ir veršieną sumalkite du kartus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite mėsą su svogūnu, prieskoniais, druska, pagal skonį žalumynais. Faršą gerai išmaisykite ir mėtykite į gilų indą, kad jis taptų minkštesnis, po to palaikykite jį šaldytuve apie 30-40 min.
Pasiruoškite indą su vandeniu, skiestu trupučiu acto (vilgyti rankoms). Pamirkius rankas vandeny, iš faršo suformuokite cepelino formos, apie 10-15cm ilgio kotletus. Juos atsargiai, kad neatsirastų įplyšimų perverkite mediniu iešmu. Kebabus geriausia apkepinti virš žarijų ar orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje apoe 20 min. Jei kebabus kepate keptuvėje, kepkite juos vartydami ant nedidelės ugnies. Iškeptus kebabus apibarstykite žalumynais ir iš kart patiekite.

Kebabas ant iešmo

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Avieną ir veršieną sumalkite du kartus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite mėsą su svogūnu, prieskoniais, druska, pagal skonį žalumynais. Faršą gerai išmaisykite ir mėtykite į gilų indą, kad jis taptų minkštesnis, po to palaikykite jį šaldytuve apie 30-40 min.
Pasiruoškite indą su vandeniu, skiestu trupučiu acto (vilgyti rankoms). Pamirkius rankas vandeny, iš faršo suformuokite cepelino formos, apie 10-15cm ilgio kotletus. Juos atsargiai, kad neatsirastų įplyšimų perverkite mediniu iešmu. Kebabus geriausia apkepinti virš žarijų ar orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje apoe 20 min. Jei kebabus kepate keptuvėje, kepkite juos vartydami ant nedidelės ugnies. Iškeptus kebabus apibarstykite žalumynais ir iš kart patiekite.

Komentarai (4)


  • Cggv 2018-06-23 15:56

    Artistas kebabinis o kam tas actas į vandenį? Ir iš kur tokį receptą ištraukė gal tave turkai išmokė daryti cepelinus ir ant iešmo užmauti?


  • Arvydas 2011-03-26 19:42

    :super: Man tai vienas skaniusių patiekalų. Prie jo tinka lavašas, marinuoti svogūnai, ridikėliai...


  • NeLt 2010-04-27 11:45

    Kepiau ant grilio visai neblogai isejo.. Tik i farsa imaisiau pjaustytos paprikos su raudonaisiais cili. Farsa emiau aviena, jautiena, kiauliena. Pabandykit o tai paprasta mesa ant iesmo nusibodo juk :D


  • Saulius 2009-12-04 23:39

    Norėčiau pastebėti,kad Vidurio Azijos virtuvė mėsą liuliakebabui,rekomenduoja ne malti,o kapoti kapokle ant medinės kaladės.Prieskoniai-zira(Indiški kmynai) maltas koreanras(kalendra).Sėkmės


Daugiau receptų