Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kebabas namų salygomis
AUTORIUS:
Nata
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų (smulkinti)
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
šiek tiek majonezo
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos ((įdarui))
1 arbatinis šaukštelis druskos ((tešlai))
20 gramų sviesto
1 vienetas mielių (sausos, pakelis)
šiek tiek kečupo
1 vienetas pekino kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus suberti į dubenį.
Pusėje stiklinės šilto vandens ištirpdyti mieles, druską bei cukrų.
Į duobutę miltuose supilti stiklinės turinį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą ir minkyti, kol pasidarys vienalytė, nelimpanti prie rankų tešla (minkyti apie 15 min. ir, jeigu reikia, įdėti dar šiek tiek miltų).
Tešlą imti nedideliais gumulėliais, plonai kočioti, dėti ant kepimo popieriaus ir kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol vos vos parusvės.
Įdarui faršą su prieskoniais iškepti keptuvėje.
Daržoves supjaustyti.
Iškepusį paplotį aptepti majonezo, kečupo bei krapų padažu, jei sukietėjo, dėti 1 min. į mikrobangų krosnelę, uždėti kepto faršo, supjaustytų daržovių, apšlakstyti padažu ir susukti užlenkiant apatinę dalį.
Paruoštą kebabą dėti ant elektrinių grotelių ir trumpai (apie 2 min.) pakepti.
Galima apkepti ir orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Skanaus.

Kebabas namų salygomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus suberti į dubenį.
Pusėje stiklinės šilto vandens ištirpdyti mieles, druską bei cukrų.
Į duobutę miltuose supilti stiklinės turinį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą ir minkyti, kol pasidarys vienalytė, nelimpanti prie rankų tešla (minkyti apie 15 min. ir, jeigu reikia, įdėti dar šiek tiek miltų).
Tešlą imti nedideliais gumulėliais, plonai kočioti, dėti ant kepimo popieriaus ir kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol vos vos parusvės.
Įdarui faršą su prieskoniais iškepti keptuvėje.
Daržoves supjaustyti.
Iškepusį paplotį aptepti majonezo, kečupo bei krapų padažu, jei sukietėjo, dėti 1 min. į mikrobangų krosnelę, uždėti kepto faršo, supjaustytų daržovių, apšlakstyti padažu ir susukti užlenkiant apatinę dalį.
Paruoštą kebabą dėti ant elektrinių grotelių ir trumpai (apie 2 min.) pakepti.
Galima apkepti ir orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Nata

Komentarai (25)


  • Irmantas 2013-11-09 14:30

    koks skirtumas kebabas ar ne,atsigeres shvedishko alaus irgi nepasakysi kad ten alus bet vistiek jis vadinamas alus.maniau cia receptais dalijames,o pasirodo kad lietuvis ish lietuvio ras bet kur pasiderkt


  • to Ali, ponia ir kitiems daunams 2013-02-28 15:25

    Kebabas - tai reiškia kepta mėsa. Gali būti bet kokio gyvūno ir bet kokiu būdu kepta. Ir nereikia pudrinti smegenų, kad tai musulmonų išmislas, nes ir patiekalui, ir pavadinimui n+k daugiau metų nei islamui. Konkrečiai tai, ką mes lietuviai vadinam kebabu, yra döner kebab. O pvz. mūsų vadinami šašlykai, irgi didžiojoj pasaulio daly vadinama kebabu.
    Taigi, prieš rodant savo buką neišprusimą ir putojantis ant kitų, reikėtų pasidomėti žodžių ir dalykų kilme, bei reikšme.


  • Marija 2012-11-08 15:05

    Labai smagu,kad bandomas padaryti kebabas namuose, tačiau reiktų skirti kas išties yra kebabas. Čia greičiau jo lietuviškai versija:) Vilniečiams ir ne tik, siūlyčiau paragauti Akino kebabų šalia Sereikiškių parko vartų (parkas uždarytas, bet kavinė veikia) ir pamatysite, kas yra skanus kebabas. Nėra ten kopūstų, o salotos, padažai per kraštus nevarva,o yra išties skanūs. Niekur kitur nevalgau, nes net bloga pažiūrėti kaip kitur daro. bet čia tik mano nuomonė.įsitikinti siūlau patiems:)) kartą paragavę, negalėjom sustoti:)) rekomenduoju! p.s. mėsa tik jautiena! net seilė ištįso berašant komentarą:)


  • ¡Obsequio de Daiva! 2012-05-15 14:29

    gyvenu Ispanijoje tai va cia ne tik isgirsti kad yra kebabai bet ir matai kaip daro kebabiniu yra pilna turku marokieciu pakistanieciu tikra tiesa naudoja aviena vistiena versiena cia musulmonu patiekalas bet jei kas nori daryt savaip nieko tokio jie suka toki dideli rulona mesos pries ikaitintas specialas grotas ir drozia drozles cia pasidaryt namouse paprasciau parduodami paploteliai bet vistiek taip neiseis jie net padazus specialius daro nematau nieko blogo kad kazkas pasiule nauja patiekala bet man atrodo kad cia daugiau skiriat kritika pasaliniams dalykams


  • algimantas 2012-03-23 08:38

    ten pone,gyvena su nelietuviu tai ir kalba,kad lietuviai nemoka kepti kebabu ha ha...chi :-p


  • Edita 2012-03-16 16:54

    laabai skanu :super:


  • Dalia 2012-03-12 17:45

    GAMINAU,LABAI SKANU :super:


  • ponia 2012-03-12 14:37

    Zmones!! I tikra kebaba dedasi tik eriena ir jautiena :)) Cia lietuviai tik issidirbineja is kebabu :D Daro viska kuo pigiau, todel ir niekada nesigaus jiems tikri kebabai %-) :-D :-D :-D


  • Laimis 2012-03-12 13:06

    i kebaba dedasi vistienos krutinele o ne farsas!!!! jopapa :D


  • Watafak 2012-03-11 22:02

    Ei o zia vienam zmogui sitas? ar keliem iseina? :) Prasau greiciau atsakykit %-)


Daugiau receptų