Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keksas su amareto likeriu
AUTORIUS:
Laima
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
15 gramų kakavos (milteliai)
5 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
60 mililitrų pieno
150 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek pabarstukų
1 valgomasis šaukštas amareto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau.
Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava.
Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais.
Skanumėlis!

Keksas su amareto likeriu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau.
Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava.
Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais.
Skanumėlis!

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai


Daugiau receptų