Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Keksiukai su šokoladiniu kremu ir braškėmis
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
Kremui:
130 gramų šokoladas (juodas)
100 gramų grietinėlės
30 gramų sviesto
4 gramai želatinos
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
125 mililitrai aliejaus
75 mililitrai vandens
190 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremas: Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.
2.
Keksiukai: Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180`C apie 30-40min.
3.
Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu. Skanaus.

Keksiukai su šokoladiniu kremu ir braškėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 9
Kremui: Tešlai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kremas: Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
    Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
    Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.

  2. Keksiukai: Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180`C apie 30-40min.

  3. Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu. Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai


Daugiau receptų