Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepenėlių-čili troškinukas su pupelėmis
AUTORIUS:
Lijana
INGREDIENTAI:
400 gramų pupelių (konservuotos, raudonosios)
1 vienetas svogūnų
450 gramų vištienos kepenėlių
3 valgomieji šaukštai acto
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (aštrus (meksikietiškas salsa))
šiek tiek druskos (česnakinė)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
3 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek čili pipirų (maltas)
šiek tiek cukinijos (ketvirtadalis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieš gaminant šį patiekalą, kepenėles pamirkome vandens ir acto tirpale apie 15 min.

Tuo tarpu aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei kubeliais (1cm x 1cm) papjaustytą cukiniją. Pabarstome maltais čili pipirais ir uždengę dangčiu, kelias minutes patršokiname, kad suminkštėtų cukinija.

Tuomet tai, kas keptuvėje, atidedame į šalį, o tame pačiame aliejuje, ant didelės ugnies kepiname kepenėles. Po kelių minučių ant kepenėlių beriame konservuotas pupeles, pakepintą svogūną su cukinija bei viską kartu patroškiname uždengę dangčiu, sumažinę ugnį. Tuomet dedame likusius ingredientus - grietinę, aštrų mopidorų padažą, pabarstome pagal skonį česnakine druska bei viską dar kelias minutes patroškiname. Tiekiame su virtomis bulvėmis, arba virtais ryžiais. Kaip kam skaniau. Gardaus!

Kepenėlių-čili troškinukas su pupelėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Prieš gaminant šį patiekalą, kepenėles pamirkome vandens ir acto tirpale apie 15 min.

Tuo tarpu aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei kubeliais (1cm x 1cm) papjaustytą cukiniją. Pabarstome maltais čili pipirais ir uždengę dangčiu, kelias minutes patršokiname, kad suminkštėtų cukinija.

Tuomet tai, kas keptuvėje, atidedame į šalį, o tame pačiame aliejuje, ant didelės ugnies kepiname kepenėles. Po kelių minučių ant kepenėlių beriame konservuotas pupeles, pakepintą svogūną su cukinija bei viską kartu patroškiname uždengę dangčiu, sumažinę ugnį. Tuomet dedame likusius ingredientus - grietinę, aštrų mopidorų padažą, pabarstome pagal skonį česnakine druska bei viską dar kelias minutes patroškiname. Tiekiame su virtomis bulvėmis, arba virtais ryžiais. Kaip kam skaniau. Gardaus!

Receptą atsiuntė Lijana

Komentarai (2)


  • gintautas 2010-09-15 10:42

    BANDYSIU GAMINTI


  • Danguolė 2008-12-22 13:06

    Labai skanus, meksikietiško skonio troškinys. Kažką labai panašaus valgiau restorane. Aštraus maisto mėgėjams siūlau išmėginti ;) (y)


Daugiau receptų