Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepenėlių paštetas
AUTORIUS:
Jolanta.M
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
150 gramų vištiena
1 kilogramas vištienos kepenėlių
šiek tiek brendžio
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
šiek tiek provanso žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Vištos ketvirtį, ir morkas išverdam pasūdytam ir paprieskoniuotam vandenyje. Švariai nuplautas ir numirkytas kepenėles iškepame svieste ir paliekam atvėsti. Smulkiai supjaustytą svogūną irgi pakepiname svieste.
Kai pravėsta, ketvirtį nukauliname. Sumalame mėsmale kepenėles, vištieną, morkas ir svogūnus. Visą malinį verčiame į puodą, užpilame truputį sultinio, kur virė ketvirtis, beriame pipirų, SANTA MARIA prieskonių, druskos. Kepeninę kaitiname maišydami, kol užverda. Užvirus nukaičiame, įpilame šlakelį brendžio, gerai išmaišome ir sudedame į indelius su dangteliais. Paliekame atvėsti. Ant atvėsusio pašteto užpilame truputį tirpinto sviesto.....kitą dieną tepame ant duonytės ar skrebučio...

Kepenėlių paštetas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištos ketvirtį, ir morkas išverdam pasūdytam ir paprieskoniuotam vandenyje. Švariai nuplautas ir numirkytas kepenėles iškepame svieste ir paliekam atvėsti. Smulkiai supjaustytą svogūną irgi pakepiname svieste.
Kai pravėsta, ketvirtį nukauliname. Sumalame mėsmale kepenėles, vištieną, morkas ir svogūnus. Visą malinį verčiame į puodą, užpilame truputį sultinio, kur virė ketvirtis, beriame pipirų, SANTA MARIA prieskonių, druskos. Kepeninę kaitiname maišydami, kol užverda. Užvirus nukaičiame, įpilame šlakelį brendžio, gerai išmaišome ir sudedame į indelius su dangteliais. Paliekame atvėsti. Ant atvėsusio pašteto užpilame truputį tirpinto sviesto.....kitą dieną tepame ant duonytės ar skrebučio...

Receptą atsiuntė Jolanta.M

Komentarai


Daugiau receptų