Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 gabalas duonos (juoda (ketvirtis))
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto salierų (stiebas)
0.5 vieneto salierų (šaknis)
0.5 vieneto pankolių ((šakniastiebio))
šiek tiek česnakų
1 rozmarino (šakelės (šviežios))
2 čiobrelių (šakelės (šviežios))
50 gramų sūris (kietasis (lietuviškas))
1 valgomasis šaukštas miežių (arba kanapių sėklos)
50 mililitrų aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų)
Majonezui:
3 vienetai kiaušinių
200 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
šiek tiek druskos
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Juodos duonos krostinis. Duoną supjaustyti labai plonais, nedideliais gabaliukais ir nupjauti kraštus. Ištepti skardą aliejumi ir ant jos gražiai išdėlioti duonos
riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp kiekvieno duonos gabaliuko, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
smulkintais česnakais, kepti 180°C temp. orkaitėje (grill funkcija), kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško kietojo sūrio.
2.
Naminis majonezas. Į indą įmušti visą kiaušinį, bei du trynius, įberti druskos, garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto, plona srovele pilti aliejų ir labai gerai išplakti. Galima įdėti krapų, medaus ar kitų mėgstamų prieskonių.
3.
Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti smulkiais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su žolelėmis. Apkepinti iki kol suminkštės. Daržoves atvėsinti, sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Majonezui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Juodos duonos krostinis. Duoną supjaustyti labai plonais, nedideliais gabaliukais ir nupjauti kraštus. Ištepti skardą aliejumi ir ant jos gražiai išdėlioti duonos
    riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp kiekvieno duonos gabaliuko, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
    smulkintais česnakais, kepti 180°C temp. orkaitėje (grill funkcija), kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško kietojo sūrio.

  2. Naminis majonezas. Į indą įmušti visą kiaušinį, bei du trynius, įberti druskos, garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto, plona srovele pilti aliejų ir labai gerai išplakti. Galima įdėti krapų, medaus ar kitų mėgstamų prieskonių.

  3. Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti smulkiais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su žolelėmis. Apkepinti iki kol suminkštės. Daržoves atvėsinti, sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų