Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos krūtinėlė
400 mililitrų grietinėlės
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 saujos špinatų
5 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
4 valgomieji šaukštai aliejaus
2 žiupsneliai druskos
2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (persilado)
šiek tiek prieskonių vištienai
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlėse padaryti kišenėles. Paruoštas krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais, prieskoniais.
2.
Šviežius špinatus apvirti 1-2 min, nuspausti vandenį ir susmulkinti.
3.
Pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną su persilado prieskoniais. Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.
4.
Įdaru prikimšti vištienos krūtinėles, jas apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnius apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėti į kepimo formą aukštesniais kraštais. Įpilti grietinėlę, uždengti foliją ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 50-55 min.
5.
Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir bulvių koše, apkepta orkaitėje.

Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlėse padaryti kišenėles. Paruoštas krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais, prieskoniais.

  2. Šviežius špinatus apvirti 1-2 min, nuspausti vandenį ir susmulkinti.

  3. Pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną su persilado prieskoniais. Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.

  4. Įdaru prikimšti vištienos krūtinėles, jas apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
    Paruoštus kepsnius apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėti į kepimo formą aukštesniais kraštais. Įpilti grietinėlę, uždengti foliją ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 50-55 min.

  5. Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir bulvių koše, apkepta orkaitėje.

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai (2)


  • Vaida 2015-04-28 11:40

    Skanu, gražu,estetiška ir tikrai šventiška


  • Jurga 2015-04-28 10:52

    Puikus šventinis receptas. Būtinai išmėginsim.


Daugiau receptų