Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta aviena
AUTORIUS:
Vincas
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
2 vienetai morkų
1 vienetas petražolių
1 vienetas porų
1 vienetas salierų
2 vienetai svogūnų
20 gramų taukų (riebalų)
1.5 stiklinės marinato (atskiestas 1:3)
šiek tiek druskos
800 gramų avienos (nugarinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate.
Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama 220 laipsnių temperatūros orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu.
Vietoje išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens.
Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja.
Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais arba tiesiog mažesniais gabalėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė.
Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Skanaus.

Kepta aviena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate.
Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama 220 laipsnių temperatūros orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu.
Vietoje išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens.
Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja.
Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais arba tiesiog mažesniais gabalėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė.
Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincas

Komentarai (1)


  • nu gaoidsafudesbiolfgvresagerawgwea 2011-05-20 19:22

    agwqagewagfvrweagfweqfgewgfreg %-) %-) :super: :super: g :bloga: gr :bloga: ;-) f ;-) f ;-) f ;-) f ;-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-D %-) %-) %-) %-) :super: :super: :super: :super: :bloga: :bloga: :-D :-D :-D :-p :-p :super: :super: :super: :super: :super: :-)


  • (anonimas) 2009-11-27 20:52

    %-) :super: :bloga: :-D :-p ;-) :-( :-)


Daugiau receptų