Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kepta avies koja
AUTORIUS:
Laima
INGREDIENTAI:
1 vienetas česnakų
2 vienetai čiobrelių (citrininiai (angliškai "Lemon Thyme"), šakelės)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai rozmarino (šviežias, šakelė)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
1 vienetas avienos (koja (1,7 kg))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aštriu peiliu kojoje padaryti skylutes ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis, dėti į skardą, apdengti folija ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją po 15 min iš abiejų pusių. Garnyrui labai tinka "Baby" bulvytės su lupenomis, kurios kepamos kartu su koja.
Skanaus

Kepta avies koja

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Aštriu peiliu kojoje padaryti skylutes ir sukaišioti griežinėliais supjaustytą česnaką. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, susmulkinti rozmariną ir kartu su druska bei pipirais įtrinti koją, apdėlioti čiobrelio šakelėmis, dėti į skardą, apdengti folija ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 1,5 val. Nuėmus foliją, dar paskrudinti koją po 15 min iš abiejų pusių. Garnyrui labai tinka "Baby" bulvytės su lupenomis, kurios kepamos kartu su koja.
Skanaus

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai (21)


  • Gintarė 2017-11-22 13:17

    Pagal šį recepta jau kepu kokį dešimta karta.Viskas tobula.


  • JONAS 2017-10-22 09:12

    NORMALIA




  • Egis 2015-05-20 20:03

    Sitas geras teceptas.
    Dar ,tik nuemus folija reikia stilkine raudono vyno ipilti,skanus padazas gaunasi.


  • laura 2013-12-25 11:53

    musu koja dar mirksta


  • Jovita 2012-11-19 10:56

    gal kas erienos pageidauja,laikome avytes,ekologiskas...


  • Jovita 2012-11-19 10:50

    labai labai skanu... :super2:


  • seskiene 2011-07-26 11:08

    Skaniai atrodo,kaip tik turiu avienos,siandien ismeginsiu recepta :-D


  • Laima 2010-12-23 23:37

    avienos nereikia laikyti, kepant iskarto ji nepraranda savo tikrojo skonio.


  • solve 2010-12-23 19:42

    o palaikyti per nakti nereikia?????


  • as 2010-12-12 14:39

    i avienos slaunele is vakaro svrkstu suleiskite apie 100ml. alaus ar balto vyno.... :super: patartina avienos gabalus kepti ne aukstoje orkaites temperaturoje -apie 160-170C... Iki 3 valandu... Aviena tiesiog tirps burnoje


Daugiau receptų